Norsk suksess i FEI WDC

To nordmenn var til start i FEI World Dressage Challenge som gikk av stabelen på Emirates Equestrian Centre i Dubai den 4 og 5 april.

Formålet med denne konkurransen er å gi dressurryttere som under normale omstendigheter ikke kan delta i internasjonale konkurranser, og bor i fjerntliggende land, muligheten til å konkurrere internasjonalt uten å måtte forlate landet. Konkurransen går fra 1. Januar. De forskjellige landene er delt i soner og i slutten året kommer sluttresultat fra alle landene som har deltatt.


Caroline Todler vant sine to klasser med Echo. Hun jobber som profesjonell rytter for Sheikh Rashid Al Maktoum i Dubai.

For seniorryttere finnes det fire nivåer I FEI WDC. Caroline Todler som red den 10 år gamle vallaken Echo og vant både FEI Children Ind.competition test samt FEI Jr.Team competiton test. – Echo har ingen bakgrunn som dressurhest, så jeg kjempefornøyd med hvor fort han har utviklet seg, sier Caroline.

I FEI Prix St. George og FEI Intermediate l red Line Moen Al Khattar Wrsan og vant begge sine klasser. – Jeg er veldig stolt av denne lille hingsten som er den eneste hesten i landet som går Inter l, sier Line, som til daglig jobber som profesjonell trener/rytter for His Highness Sheikh Sultan Bin Zayed AL Nahyan i Abu Dhabi.


Al Khattar Wrsan og Line Moen vant både Prix St. George og Inter l i FEI World Dressage Challenge.

– Vi er veldig fornøyde med våre resultater, forteller de to nordmennene som begge er bosatt i De Forente Arabiske Emirater. Vi ble også valgt ut til å representere landet i lagkonkurransen, og da føles det selvfølgelig godt å kunne levere.

Det er morsomt at vi kan være inkludert i denne typen konkurranse. Vi får muligheten til å ri internasjonalt stevne i et land hvor dressursporten ikke er så veldig utviklet enda.

Vi gratulerer!

Lyst til å se mer av hestelivet i Abu Dhabi? Instagram: https://www.instagram.com/line_moen/?hl=nb