PRESSEMELDING Klar for OL i Tokyo!

Kilde: Norges Rytterforbund

Carsten Sørlie

Pressemelding: 4. april 2019 15:19

Globetrotter fra Halden klar for OL i Tokyo

Drøyt halvannet år før det braker løs med OL i Tokyo er første nordmann klar. Carsten André Sørlie fra Halden skal være dommer når sprangrytterne skal fordele det edle metallet mellom seg.

I februar var han dommer under Norges største sprangstevne i Lillestrøm. Derfra reiste han til Doha i Qatar der han var dommer på et stort internasjonalt sprangstevne. Denne helgen er han overdommer, eller president for Ground Jury som det formelt heter, under finalene i verdenscupen i sprangridning som ble arrangert i Gøteborg i Sverige. Et land som Carsten har tilknytning til da han er bosatt på idylliske Rundö, rett sør for Strømstad. Carsten er i dag ansatt som økonomisjef i Strømstad kommune.
Dette er ikke første gang Carsten Sørlie blir tildelt en viktig oppgave av det internasjonale rytterforbundet FEI, men det er første gang til de olympiske leker. I 2017 var han også i Ground Jury da Europamesterskapet ble avviklet i Gøteborg og før det har han dømt fire EM.

Mange reiser
– Jeg har vært så heldig at ryttersporten har bragt meg rundt i verden og skaffet meg mange nye venner. For å si det sånn – jeg har blitt rik på opplevelser og venner, men ikke på penger, smiler Sørlie.
– Hvilke forberedelser gjør en dommer i ridning foran et stort mesterskap som OL?
– Jeg håper vi får en mulighet til å jobbe sammen som team før august 2020 og gjennom det lære hverandre bedre å kjenne på ett profesjonellt plan. Før OL vil vi jobbe med gjennomgang av regelverk, gjøre vurderinger av hvilke utfordringer vi kan møte i Tokyo med hensyn til vær, vind, luftfuktighet, baneunderlag, stallforhold osv. I tillegg vil vi dessuten se på arbeidsfordelinger og rutiner for å beholde god kontroll under hele mesterskapet.

Haldenser
– Er dere med på prøve OL? – Nei, det er bare feltrittsgrenen som vil bli testet før det braker løs, sier Sørlie, som håper å få se norske ryttere i Tokyo.
– Du er Haldenser, men bor nå i Strømstad.
– Jeg er oppvokst i Halden og har det meste av min familiære tilknytning der. Haldenser vil jeg være hele livet, og selvsagt representer jeg rideklubben som jeg selv red for på begynnelsen av 70-tallet. Nå er jeg i høyeste grad Strømstadbo og trives i den praktfulle byen som jeg også har hatt tilknytning til siden sommerjobber på midten av 70-tallet.
– Hva er neste store oppgave med hest?
– I år er det Nasjonshoppninger i Drammen, Aachen i Tyskland og Hickstead i England. I tillegg kommer olympisk kvalifiseringsstevne i Budapest, verdenscup i Oslo og Playoff for Global Champions Tour i Praha pluss noen andre mindre internasjonale stevner, forteller Carsten Sørlie.

Pressekontakt Norges Rytterforbund: Anton Granhus, telef: 911 77 154