Møt ildsjelen Bente Staalesen

Bente Staalesen

Navn: Bente Staalesen

Alder:  42

Bosted: Haugesund

Rideklubb:  Haugesund rideklubb

Er du rytter selv? Eller har du barn som er ryttere?

Jeg var aktiv rytter i ungdommen, både innen sprang og dressur, men lidenskapen for dressur var og er aller størst! Interessen har gått i arv til eldstejenta vår, Benedicte Eggers Staalesen, som også rir dressur.

Hva arbeider du med til daglig?

Jeg har vært i Securitas de siste 15 årene og arbeidet med personal og ledelse.

Hvor lenge har dere holdt på med hest? Hvorfor ble det dressur?

Jeg startet egen karrière som hestepasser i en alder av 12 år. Videre gikk jeg på utallige ridekurs. Egen hest fikk jeg ikke før jeg var 19 år og hadde fast jobb. I perioden fra jeg var 19-25 gikk det mye tid til hesteinteressen, både i og utenfor konkurransebanen. Videre satt jeg i styret i Haugesund Rideklubb og utdannet meg til både sprang og dressurdommer. Deretter solgte jeg den siste hesten min i 2003 for å starte en ny karrière som mamma. Benedicte kom til verden i oktober 2003 og lillesøster Mathilde i mai 2006. Tiltross for en travel hverdag som småbarnsforeldre klarte jeg ikke helt å slippe helt taket i hesteinteressen. Noe som resulterte at jeg fortsatte å dømme dressur og ble DD2 i 2009.

Benedicte ble dermed tidlig introdusert for disse flotte 4-beinte dyrene. Vi holdt igjen ganske lenge før vi tillot henne å begynne på ridekurs i en alder av 8 år. Og da var hele sirkuset igang igjen! Etter 2 år i rideskolen innså vi at det var like greit å kjøpe ponni, for Benedicte ville helst bo i stallen. Første ponnikjøpet ble en super søt allround ponni ved navn Eddy. Som kom i vårt eie i 2014 . Benedicte fikk undervisning i både sprang og dressur, men fattet tidlig interessen for dressur. Året etter var vi så heldige å få kjøpe vakre Nørlunds Westpoint fra familien Falbach. I løpet av ett år klarte denne læremesteren å ta Benedicte fra LC til MC. Han gav henne mye erfaring, mestring og lyst til å satse videre på dressur. Våren 2017 ble vi igjen tipset om en skjult liten skatt av en ponni. Spontane som er så reiste vi allerede påfølgende dag for å se på denne ponnien. To dager senere stod vakre Mr. Magic på boks i Haugesund. Vi hadde både Westpoint og Mr. Magic i et halvt år, før vi besluttet å selge en av de. Så etter 2 år med Westpoint og mange fine resultater (Bronse for ponni landsmesterskap, KM sølv, 2 ganger klubbmester og kvalifisering til NM for ponni) var tiden inne for å satse videre med Mr. Magic. Idag er Benedicte med i satsningsgruppen for ponni og har ridd både nasjonalt og internasjonalt med han. Lidenskapen for dressur er fortsatt voksende for både meg og henne.

Har du andre verv?

Jeg gikk inn igjen i styret til Haugesund Rideklubb som nestformann i 2014 og der sitter jeg fortsatt. Klarer ikke holde meg unna!

Hvilke klasser har dere startet?

Jeg startet opp til LA med min siste hest, Marcus. Personlig beste resultat var 71% i denne klassen.  Hadde utfordringer med å få innlært rene changementer og kom aldri i mål med dette inntil jeg solgte han.  Benedicte rir per dags dato på MC-nivå.

En hest som har betydd mye for deg/dere og hvorfor?

Det må nok være Nørlunds Westpoint. Verdens snilleste og søteste ponni, med høy arbeidsmoral og et hjerte av gull! 

Hva brenner du for innen vår sport?

Jeg brenner for å vise alle hvor gøy det er å drive med hest og spesielt dressur! Det å se ryttere og hester utvikle seg gjennom målrettet innsats fra rytteren selv, trenere, klubb, venner og familie er utrolig givende! Dersom jeg kan være en brikke i det spillet og få lov til å bidra og tilrettelegge, så gir det mening for meg. Jeg har alltid likt å skape engasjement for min egen lidenskap. I 2004 reiste jeg blant annet til Oslo for å søke om NM til Haugesund i 2005. Og jammen klarte vi det også. ‘Lille’ Haugesund var vertskap for et flott mesterskap, med publikumsrekord, ordfører tilstede og over 100 mann på dugnad. Sånn synes jeg er utrolig givende! De siste årene har dressuren hatt stor vekst på Vestlandet og spesielt i vår egen klubb. Dette synes jeg er utrolig motiverende for videre satsing og utvikling.

Rekker du å ha noen andre interesser?

Nei… Er ikke særlig mye tid til annet enn familie og hest, men det lever jeg veldig godt med!

Om du kunne velge en dag – hvordan ville din perfekte dag være? 

Den måtte ihvertfall inneholdt en god dose med hest og selvsagt dressur! Gjerne en stevnedag, hvor jeg kan være med å heie på alle våre lokale ryttere og samtidig være en del av det gode sosiale miljøet.

Haugesund skal avvikle stevne førstkommende helg, fortell litt om klubben, hvilken tilknytning du har og det du ønsker å dele om stevnet.

Haugesund rideklubb er definitivt klubben i mitt hjerte! En klubb med over 300 medlemmer og mange flotte ildsjeler. Klubben har 13 skolehester og over 100 faste elever i rideskolen hver uke. I tillegg har vi 40 privathester oppstallet. På anlegget har vi en ridehall på 20*60m og en ridebane på 40*80m. De største grenene hos oss er sprang og dressur. Området vi disponerer er eid av Haugesund kommune og har akkurat blitt omregulert til ridesenter. Dette betyr mye for vår klubb for fremtiden. Vi håper å kunne signere en 30 års leieavtale nå før sommeren som vil gi oss mulighet til å utvikle oss og satse videre i årene som kommer. En ny ridehall vil gjøre oss istand til å kunne arrangere store stevner også vinterstid, samt øke kapasiteten på anlegget, så det står helt øverst på ønskelisten.

Akkurat nå gleder vi oss veldig til lands -og elitestevne i dressur kommende helg – Haugesund Power Dressage! Vi skal innlosjere over 40 tilreisende hester, foruten de lokale klubbene og stevnet er stappfullt. Vi holder på fra soloppgang til solnedgang idet vi tyvstarter sommersesongen siste helgen i mars. Ekstra hyggelig synes vi det er i år da vi også har påmeldinger fra Østlandet!! Tidligere år har dette vært et attraktivt stevne for alle på Vestlandet. Vi kan love alle et supert stevne og god stemning hele helgen! Hjertelig velkomne skal dere være alle sammen!

Mvh Bente

Ponni-mamma og dressurdommer