Dansk seier i Storetur-finalen!

Foto: Helene Gjerde Aamdal

Det var den danske nasjonalsangen som gikk på anlegget etter dagens Grand Prix-kür. Mai Tofte Olesen og den grå vallaken, Rustique (f. 2002, e. Heslegård’s Rubin ue. Midt-West Ibi-Light), danset seg inn til hele 70,665%. Hun har kun ridd Nordisk i Norge tidligere, så dette blir hennes andre internasjonale stevne i vårt landstrakte land.

Det var flott å vinne. Publikum var helt fantastiske. De klappet og heiet masse. Hesten min elsker virkelig å showe. I dag var han dessverre litt påvirket av jeg at prøvde noen nye ting, så han ble litt sterk. Men jeg er veldig fornøyd!

Når hun får spørsmål om å fortelle litt om hesten sin, sier hun følgende;

Han er 17 år nå, og jeg har kjent ham i ni av de. Han er en meget modig hest, og han er svært sterk i sin piaff og passage. Det hender seg at han kan nøle litt, så det er ikke alltid det klaffer. Men han er en showhest, og elsker det her. Dessuten er han god på å reise. Han spiser og drikker som normalt, og trives godt i konkurranselivet.

Videre har hun dette å si om opplevelsen det var å ri på Norwegian Horse Festival;

Det er et flott arrangement, og det har vært deilig med så masse plass. Det har vært spennende å være her!

Foto: Helene Gjerde Aamdal

På en god andreplass kom Mohd Qabil Ambak Dato’ Mahamad Fathil “Qabs” fra Malaysia. Han red på hingsten Delatio (f. 2002 e. de Niro 6 ue. Rubinstein I). De fikk 65,300%.

Han forteller følgende om seg selv.

Jeg er fra Malaysia, men er bosatt i Danmark for å trene og konkurrere. Det blir litt pendling frem og tilbake. Dette var min første gang i Norge, på en stor konkurranse som dette. Fasilitetene er flotte, både arenaene og stallene.

Hesten jeg har hatt med meg er ganske ny. Jeg fikk ham kun for en måned siden, så vi har ikke rukket å bli kjent. Hesten er veldig fin. Han kan alle tingene, og er en erfaren Grand Prix-hest. Jeg er bare nødt til å følge med!

Målet mitt for i år er å kvalifisere meg for OL Tokyo 2020, og forhåpentlig vis kommer vi dit.

Foto: Helene Gjerde Aamdal

Vår egne Helena Liholt Gulli red Tobajo Picez. De har vært et team siden 2014. Hingsten har tidligere hevdet seg i internasjonal sprang på Grand Prix nivå. De jobber alt de kan mot et OL-mål, men ettersom Picez er 18 år, er det ikke sikkert de kommer dit. I dagens klasse kom ekvipasjen på tredjeplass. Disse fikk 62,750%.

Hun har dette å si om stevnet;

Det har vært veldig bra å ri i helgen. Det er den første internasjonale Grand Prixen vi rir. Det er mye nytt i det programmet her i forhold til Lilletur og UR, som vi red i fjor. Picez var litt sliten i dag, så han havnet litt bak sjenkel og ble litt “kjedelig”, hvis jeg kan si det sånn. Han er til vanlig veldig “fram” og ser flott ut, men i dag var han litt tom for energi. Det vi syntes er vanskelig til vanlig, ble enda vanskeligere i dag.

Foto: Kristine Øihaugen

FERD har vært hovedsponsor for alle dressurklassene bortsett fra Skoies Cup, og har i tillegg til det, stått for Rideskolecupen. Kristin Andresen har alltid vært en stor pådriver for å holde dressuren aktuell. Tidligere har hun sponset de samme klassene på det som før var Artic Equestrian Games, og hadde dette å si om Norwegian Horse Festival;

Det har vært helt fantastisk å kunne arrangere noe så stort i Norge. Det er alltid pengene som bestemmer, og at vi da har Bjørn Rune Gjelsten i bunnen som garanterer for beløpet er uvurderlig. Det koster veldig mye å arrangere, og da er det fantastisk å ha Bjørn Rune, som tar for seg sprangen, mens jeg står for dressuren. Jeg er jo en hesteelsker, og har alltid støttet sporten. Dette er mitt 14 år som hovedsponsor. For meg har dette vært som å komme på en liten, koseligere versjon av Herning -noe som føles veldig bra!

Noen av de store sponsorene har sittet litt på gjerdet og ventet, men vi håper at flere blir med etterhvert. Det er tegnet en treårskontrakt, så det blir muligheter for å slenge seg på. Å se hvordan gjennomføringen har vært i år, har gitt motivasjon til å stå som sponsor videre.

Nå håper vi på å få flere internasjonale ryttere hit, og at pressen og rytterne sprer det gode budskapet om hvordan stevnet har vært. Neste år vil vi også prøve å komprimere klassene litt, slik at rytterne ikke behøver å være her over så mange dager.

Videre er hun meget imponert over alle rytterne, spesielt da rideskolerytterne og de som red comeback-cupen. Både for nivået de ligger på, og ikke minst holdningene de utviser.

Dressuren er dermed over for i år her på Norwegian Horse Festival. Det har vært en storslagen fest fra ende til annen, og vi kan ikke annet enn å si oss fornøyde. Til å være første gang vi har et så stort stevne her i Norge, kan man si at ting har gått på skinner.

Vi håper dere kommer tilbake neste år og heier frem våre kjære dressurryttere!