Hesteinfluensa herjer i Europa

Sjefsveterinæren i Det Norske Travselskap, Anne Wangen, anbefaler at alle hester som har vaksine eldre enn 6 mnd får ny vaksine nå.

Dette gjelder både travere og ridehester, og særlig de som er ute og starter selv. Så om hesten din selv er ute på stevner eller hvis den står på stall med/ trener sammen med hester som er på stevner, bør du sjekke siste vaksinedato. Er det mer enn 6 mnd siden hesten din fikk vaksine, bør du få satt en ny. Dette gjelder også dersom du selv er mye ute blant andre hester, selv om hesten din ikke er det.

Spør også veterinæren din om vedkommende bruker de mest oppdaterte vaksinene. Ikke alle vaksiner inneholder den influensa-typen som herjer nå.

Les saken i sin helhet her https://trav365.no/enormt-utbrudd-av-hesteinfluensa/19.2218