Klar for Comeback Cup

Med spranghesten til datteren sin, har Ellen Haugland, 50, kvalifisert seg til dressurfinalen i FERD Comeback Cup under Norwegian Horse Festival i Lillestrøm 20. – 24. februar.

– Jeg syntes det var gøy å være med og konkurrere i «gamledager», fint å ha noe å trene mot, sier Ellen, som begynte å ri i 10-års alderen. Etter en pause på grunn av familieforøkelse, tok Ellen opp sporten igjen da datteren begynte å ri for noen år siden. At det skulle ende med finaleplass under dette gigantiske hestearrangementet, hadde hun neppe i tankene den gangen.

Fra ungdomstiden har Ellen bakgrunn som sprang- og feltrittsrytter. Rene dressurkonkurranser hadde hun ikke startet før hun i slutten av 2018 kastet seg ut i konkurransen om en plass i finalen i Lillestrøm. Med plasseringer i begge kvalifiseringene, har drammensrytteren sikret seg billett til Norwegian Horse Festival med hesten Dominico.

FERD Comeback Cup er et breddearrangement. Det er en dressurcup for ryttere i alderen 40+ som ikke har konkurrert i LA, eller høyere, de siste 10 årene. Klassen er åpen både for ferske konkurranseryttere og “rustne” ryttere som ønsker å komme tilbake til arenaen etter mange års fravær. Kvalfiseringsklassene skjer i klubbenes regi, og hver krets kan sende to deltakere. Deltakerne i cupen blir godt ivaretatt under arrangementet av klassens sponsor og initiativtaker, Kristin Andresen / FERD.

Foruten Ellen, skal også May Lill Heggelund representere Buskerud Rytterkrets under hestefesten i februar. I alt 10 kretser er representert i finalen med til sammen 17 ekvipasjer. FERD Comeback Cup går over tre dager, 20. – 22. februar, med første runde onsdag, B-finale torsdag og A-finale fredag formiddag.

– Å kaste seg ut i konkurranselivet igjen gir et kick, ler Ellen, som nå gleder seg og har intensivert treningen fram mot den spennende finalen under Norwegian Horse Festival i Lillestrøm.

Velkommen til Norwegian Horse Festival 20. – 24. februar 2019!