To av to mulige til Hestengen

Sist helg ble årets Hallmesterskap for unghester avholdt hos arrangørklubben Arendal og Grimstad Rideklubb. Trude Hestengen stilte til start både i 5- og 7 års klassene, og innkasserte gullmedaljene i begge klassene

7 ekvipasjer stilte til start i 4 års klassen under årets HM. Lise Mordals hoppe Shania V e. Bøgegårdens Santiago ue. Rubenstein fra Åsane Rideklubb tok seieren i fireårsklassen med 77,400% i søndagens program, og endte på en total på 153,00%. Andreplassen gikk til Tirill Ahlgren og hennes sorte hoppe Zamira I fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb og endte på en total på 151,00%. Emma Ruth Thodesen og vallaken Hedegården Vizuan e. Sezuan ue. Jazz som også representerer Jarlsberg og Melsom Rideklubb tok 3.plassen i årets HM med en total på 148,60%

Vellykket helg i Norge

Trude Hestengen og Christianslund Fürstino Foto: Lasse Kasaparek Hestengen

Trude Hestengen som til daglig er bosatt i Danmark hadde denne helgen tatt turen opp til hjemlandet, og kan med andre ord si at hun har hatt en flott helg resultatmessing, da hun vant de individuelle klassene for 5 års og tok gullmedaljen sammenlagt med DV vallaken Christianslund Fürstino. Vallaken har vært igjennom mye til tross for sin unge alder, som 4 års var han nemlig kvalifisert til finalen i Falsterbo med hele 9,3 i gjennomsnitt, men uken før stevnet i Sverige fikk hesten tarmslyng og måtte hasteopereres. Mot slutten av 2017 var vallaken heldigvis på bedringens vei og tilbake i trening, men så ble det oppdaget at hesten hadde problemer med luftgjennomstrømningen under ridning. Dette betydde at hesten igjen måtte igjennom en krevende operasjon hvor de lagde en “Tie Forward” på klinikken i Helsingborg i starten av året.

Trudes mann, Lasse Kasparek Hestengen kunne ikke vært mer fornøyd med vallaken denne helgen. -Det var en riktig god helg hvor især Christianslund Fürstino gjorde det helt fantastisk. Han har jo som sagt været operert hele 2 ganger, så han har ikke like mange treningstimer som mange andre 5 års. Allikevel vant han begge dagene og enda med 22,5% ned til sølvmedaljen. Totalt fikk ekvipasjen som representerer Spydeberg Rideklubb en samlet total på 171,00%

Trude og Cecilie under premieutdelingen. Foto: Lasse Kasaparek Hestengen

Sølvmedaljen i årets HM for 5 års var det vinner av årets Landschampionat som innkasserte, nemlig Cecilie Schilbred og hennes vakre hoppe JJ Fillipa e. Fürstenball ue. Davignon fra Kristiansund og Frei Hestesportsklubb leverte igjen og endte på en total på 148,50%  Kristina Johansen fra Sylling Rideklubb og hennes sorte hingst Faberge II e. Fürstenball ue. Bergamon tok bronse medaljen med en total på 148,00%

Gull til Carmen

Juniorrytter Carmen Grønvold Johannesen og den flotte DV vallaken Højgaardens Santos e. San Amour ue. Friendship red inn til en seier i hallmesterskapet for seksåringer. Med seier i begge avdelingene tok den unge rytteren gullet sammenlagt. Carmen er første-års juniorrytter men har i år vist at hun er blitt en habil rytter innen forskjellige nivåer, noe som lover godt for fremtiden. Totalt fikk ekvipasjen fra Solberg Rytterklubb en total på 166,60%.

Vinner av 6 års, Carmen Grønvold Johannesen og Højgaardens Santos. 

Sølvmedaljen i 6 års gikk til Ellingsrud rytteren Monica Engebretsen på DV vallaken Er Det Her e. ERA Dancing Hit ue. Zardin Firfod oppdrettet av Marie Louise Pedersen som fikk en total på 156,60% Maren Hasvold Knappe-Poindecker og NV hoppen Skoglys Rihanna e. Royal Olymp ue. Stall Ks Dynamit tok bronse medaljen med en total på 153,80%

Monica Engebretsen og Er Det Her tok sølv i 6 års.

Tett i tet 

Med DV vallaken Strandagergårds Deluxe e. De Noir ue. Sam-Sam med Trude Hestengen i salen tok ekvipasjen som representerer Spydeberg Rideklubb tok gullmedaljen også i denne alderskategorien med en total på 137,322% -Strandagergårds Deluxe var meget klar og spent på førstedagen men søndagen var han langt bedre og gikk en riktig fin tur og hvor det lykkes å vinne både klassen og sammenlagt, sier Lasse Kasaparek Hestengen til Dressur Så Klart.

Vinner av 7 års, Trude Hestengen og Strandagergårds Deluxe. Foto: Lasse Kasaparek Hestengen

Sølvet i 7 års gikk til Silje Cathrin Mevik Bjørnvik og vallaken Lautus e. L’Espoir ue. Negro fra Bruråk Hestesportsklubb med en total på 136,784%. Kjersti Svaboe på Finesse e. Fürstenball ue. Samarant fra Soma Ryttersportsklubb tok bronse medaljen i årets HM for unghester med en total på 133,790%

Vi gratulerer!

Resultatlister finner du her.