På jakt etter drømmehesten

I mai 2015 var jeg på utkikk etter ny hest. En ny vallak. En sort en. En mellom 5-6 år… Jeg var på utkikk etter drømmehesten! 

På Ellingsrud kom jeg i snakk med Jonas Elvebakk som kunne fortelle meg at Kanga (Karen Helene Gjerde) hadde en fin, liten unghest som hun skulle selge. Da han videre fortalte  at det var en hoppe på 3 år så måtte jeg bare være ærlig å si at den var helt uaktuell…
Likevel fortalte han Kanga at jeg var på utkikk etter hest (Takk Jonas!) og hun kontaktet meg dagen etter.
JJ Filippa ble årets dressurbetonte hoppeføll i 2012.
Sort vallak på 6 år ble til brun hoppe på 3 år
I telefonen kunne Kanga fortelle at hoppen var 3 år og akkurat innridd (fremdeles veldig uaktuell for meg) og at hun var årets dressurbetonte hoppeføll i Dansk Varmblod i 2012 (hmmmm.. hørtes spennende ut)
Videre fortalte hun at faren var Fürstenball ( oi, oi min drømmehingst!) og da video kom var jeg solgt!!! (bye-bye sort vallak på 5-6 år)
En uke senere var jeg lykkelig eier av Filippa. Uten verken å ha prøveridd eller sett henne live.
Vi ble enig med Kanga at hun fortsatt skulle stå på Noagård hos Jan og Sophie Christensen hvor hun holdt på å bli klargjort til hoppekåringen i Vallensbæk , med et håp om at hun derfra skulle bli tatt ut til Eliteskuet på Vilhelmsborg.
Fløyhoppe og Gullmedalje
I Vallensbæk ble hun utnevnt som Fløyhoppe og fikk fantastiske karakterer både på gangarter og ridelighet. Hennes rytter Pernille Wede Hørmann fikk virkelig vist henne flott fram og Filippa fikk sin velfortjente billett til Vilhelmsborg.
I september 2015 møtte jeg Filippa for første gang og jeg husker jeg måtte klype meg i armen da Pernille red henne inne i hallen. Hun var så vakker, og hun beveget seg som om hadde gummi i alle ledd. Dagen etter vi kom til Danmark reiste vi til Vilhelmsborg. Det var vår første gang på hoppekåring så alt rundt dette var nytt for både Andreas og meg. Heldigvis hadde vi det superprofesjonelle teamet  fra Noagård rundt oss hele tiden, og jeg kan ikke få roset dem nok!
 
For å gjøre en lang historier kort:
JJ Filippa, DV Norge hoppe. Oppdrettet av JJ Horses i Norge gikk hen og ble kåret med den gjeveste medalje en hoppe noengang kan få! Hun fikk 10 i helhet og 9 på alle gangarter! Og hun var min! Min Gullmedalje-hoppe! 
Cecilie med JJ Filippa og hennes vakre hinste føll CA’s Selected.
Hjem til hverdagen
Dagen etter var vi hjemme til hverdagen på Mittun. Og da begynte telefonen å ringe.
Det var visst mange som ønsket å kjøpe Gullmedalje hoppen…
Jeg ble bokstavlig talt tatt på sengen. Helt uforberedt på slike henvendelser. Men jeg takket høflig nei. Både på dansk, tysk og sveitsisk.  Hun var jo min drømmehest og tanken på å selge var absolutt ikke et tema!
Pga all oppmerksomheten rundt fantastiske Filippa  så kjente jeg plutselig på et tidspunkt at jeg begynte å få prestasjonsangst for at jeg ikke skulle klare å vise henne godt nok frem på konkurransebanen. Jeg valgte derfor å ta henne ut av sporten midt i 4 års sesongen for å bedekke henne. Vi ønsket et avkom etter henne og med tanke på alt hun hadde oppnådd i ung alder så føltes det riktig  å la henne få et hvileår.
Noen tenkte hun var skadet eller syk, men det har hun altså aldri vært. Jeg trengte bare å «gjemme henne» litt bort og brukte mer tid sammen med henne uten fokus på prestasjoner og resultater i sporten.
Den 11. juni 2017 kom et kullsort hingsteføll til verden på Mittun og Filippa var den lykkelige mor. Hans navn ble CA’s Selected og har nå vokst seg opp til en flott åringshingst.
Seier i årets Landschampionat for 5 åringer!
Ting tar tid
Jeg er godt igang med Filippa igjen og som de fleste andre har vi også hatt våre utfordringer. Den største utfordringen har for meg vært å bli trygg på henne da hun innimellom har vært en «håndfull» for meg. Hun har 100 gear (minst) og det har tatt tid for meg å klare å administrere henne. Jeg har heldigvis ikke noen høye forventninger  rundt meg fra verken trener, tidligere eier, avler eller familie og vi er alle enig om at det er sluttresultatet som voksen ridehest som er det viktigste.
Seier i årets Landschampionat for 5 åringer var utrolig gøy, men den største seieren for meg var faktisk at jeg tok henne med, deltok og red ute på banen uten å være nervøs eller å ha hjertet i halsen.
Jeg gleder meg til fremtiden sammen med min fantastiske dansepartner:)
Hilsen Cecilie