Trening på Ellingsrud gård

Vi fikk eksotisk besøk i helgen 21-23. September på Ellingsrud gård. Portugisiske Luis Lupi kom for å holde kurs hele helgen hos oss. 

Luis Lupi er utdannet trener III, han har trent det portugisiske landslaget i feltritt (junior og senior), har egen utdannelse som sprangtrener og kjøretrener. Selv har han ridd internasjonalt dressur på GP nivå frem til 2017, han har ridd for det portugisiske landslaget og startet internasjonalt sprang, har ridd på det portugisiske landslaget i feltritt og startet 3* feltritt internasjonalt. I tillegg har han også konkurrert internasjonalt kjøring 2-spann og distansertitt internasjonalt.

Luis Lupi har lang erfaring med unghester. Han underviser på engelsk og underviser ryttere og hester på alle nivåer. Luis er tydelig opptatt av løsgjorthet, myk hånd og aktive bakben. Man kunne se tydelige forskjeller på hestene gjennom timene, de virket friere og ledigere i gange. Et friskt pust inn i trenerskaren vi har her til lands. 

Flere ekvipasjer meldte sin interesse, fredag startet med masse vind og dramatiske regnskurer og dagen inneholdt kun dressurtimer. Lørdagen startet med dressur før sprangekvipasjene skulle i ilden, været var mye bedre selv om det fremdeles blåste friskt rundt ridehusveggene. 

Søndagen var det kun dressur igjen og solen skinte fra borti skyfri himmel, det flotte friske høstværet la en fin ramme rundt kursets siste dag.

Gleden var stor da vi fikk vite at han gjerne ville komme tilbake til oss,

Hilsen Karin Bojer-Letrud