Samling uten hest for ponni og children

Helgen 22.-23. september ble det arrangert samling uten hest for alderskategoriene ponni og children i Norges Rytterforbund sine lokaler på Ullevål.

Blid gjeng i klatreparken. Foto: Privat

Lørdag var det teoretisk foredrag med Torunn Knævelsrud som stod først på agendaen. Det startet med at jentene ble delt opp i grupper på tre og tre og måtte besvare 9 spørsmål rundt dagens emner. Det var ikke noe som var riktig eller galt, men meningen var å få igang snakk og ikke minst diskusjon blant jentene. Svarene på spørsmålene fikk de løpende i det Torunn snakket om de ulike emnene.

Torunn var veldig flink til å engasjere jentene ved å spørre dem om hva de hadde kommet frem til av svar under quizen, og jentene var ikke redde for å stille spørsmål på emner de var usikre på.
Torunns tok for seg forskjellige emner som: Hva er dommerens oppgave? Treningsrskalaen, før stevne, under rittet, kür, og etter konkurransen. Videre gikk  hun også igjennom hvordan hver øvelse i lagprogrammet for ponni skulle se ut og hvordan disse skal ris. Øvelsene var alt fra midtlinjer, til traverser, versader, overganger osv.
Det var veldig vellykket og lærerikt samling, sier landslagsleder Lillann Jebsen.
Foreldrene sørget for god mat til deltagerne. Foto: Privat
Deltagerne hadde også en deilig sunn lunsj som bestod av taco, masse frukt og nøtter. Foreldrene hadde vært veldig flinke til å samarbeide, organisere og kjøpte inn mat og drikke.
Etter foredraget med Torunn brukte de siste del av dagen på å jobbe videre med de individuelle utviklingsplanene og formulere nye mål ut fra hva de hadde lært i løpet av dagen.
Søndag var deltagerne på plass i klatreparken på Grorud. Det var kjempegøy og jentene virkelig imponerte. De var utrolig modige, flinke til å heie på hverandre, støtte hverandre hvis noen fikk litt høydeskrekk og hjelpe hverandre gjennom de ulike hindrene. Etter flere timer med klatring hadde de en felles bespisning på stedet før de gikk hver for seg.
De er en fantastisk gruppe å jobbe med og jeg gleder meg til neste gang vi alle ses igjen, Lillann Jebsen.
Klatreparken bydde på flere utfordringer. Foto: Privat