Det finnes ikke dårlig vær?

22.-23. september stod KM dressur i Nord Trøndelag Rytterkrets på planen. Med en værmelding som kunne fått enhver til å avlyse, var det med skrekkblandet fryd vi gjøv løs på lørdagens klasser.

Litt opprydding etter nattens besøk av ekstremværet Knut måtte til før start, og en reserveplan ble lagt om vinden skulle bli altfor sterk. Ryttere er ikke redde for hverken vind eller regn så hele stevnet ble gjennomført utendørs som planlagt.

KM ponni, fra venstre: Ingrid Neverås Opheim, Olivia Dyrstad og Mille Dyrstad.

Lørdag var det første avdeling i de individuelle klassene, og før den avsluttende avdelingen på søndag var det tett i toppen i ponniklassen. Bare 0,022% skilte første- og andreplassen, og det ble skikkelig spennende om alle tre medaljene. Til slutt var det Olivia Dyrstad/Amalie’s Surprise fra Steinkjer Rideklubb som gikk seirende ut av konkurransen. Sølvet gikk til Ingrid Neverås Opheim/Intercooler Forest fra Verdal og Omegn Rideklubb og bronse gikk til Mille Dyrstad/Candy Girl fra Steinkjer Rideklubb.

KM senior, fra venstre: Katrine Sørensen Moe, Ina Flotten Sørensen og Donna Louise Alstad.

I hesteklassen ble det kampen om sølv og bronse som skapte spenning. Det var i overkant av 9% opp til førsteplassen etter første avdeling, så det skulle nok mye til å kunne ta igjen det på søndag. Gullet gikk til slutt til Katrine Sørensen Moe/Valita hele 16% foran sølvvinner Ina Flotten Sørensen/Party Light. Bronsevinner ble Donna Louise Alstad/Froya av Gullhaugen. Alle tre fra arrangørklubben.

KM-lag ponni, fra venstre: Maya Kristin Venås, Bente Lehn og Ingrid Neverås Opheim.

Det var selvsagt også lagkonkurranse denne helgen og hele 6 ponnilag og 7 hestelag stilte til start. Det var tre klubber som skulle kjempe om medaljene. Steinkjer og Skeyna stilte med to ponnilag og to hestelag hver, mens Verdal stilte med to ponnilag og tre hestelag. I ponniklassen ble medaljene fordelt mellom klubbene; gull til Verdal 1, sølv til Skeyna 2 og bronse til Steinkjer 1. I hesteklassen var det spenning helt til siste rytter var ferdig. Gullvinnere ble Verdal 1, sølv gikk til Verdal 3 og bronse gikk til Verdal 2.

KM-lag hest, fra venstre: Maria Wilsgård Aurstad, Katrine Sørensen Moe og Siri Helene Vandvik.

Publikum holdt seg stort sett innendørs i uværet, hvor de fikk god forpleining fra damene i kiosken. Heldigvis er det store vinduer ut mot banen og god resultatservice, så alle fikk nok med seg både god ridning, spennende live-resultater og gode vårruller i kioskenJ

Vi gratulerer alle medaljevinnere og selvsagt også resten av rytterne med gode resultater. Vi må også takke alle funksjonærer som holdt ut i uværet, uten gode hjelpere blir det ingen stevner. Dommerne holdt humøret oppe og gjorde som alltid en god innsats og gav konstruktive tilbakemeldinger.

Hilen stevneutvalget i Verdal og Omegn Rideklubb