Landschampionatet for unghest 2018

I helgen ble Landschampionatet for unghest avholdt på Nes Ridesenter. Ekvipasjer fra Triumph Dressage innkasserte ikke mindre en 3 seire i forskjellige års kategorier!  

Værgudene var ikke helt på arrangøren sin side fredag ettermiddag men kraftig vind og regnvær. Nes Rideklubb hadde tatt hensyn til dette og gjort forskjellige tiltak både for to- og firbeinte.

Nora Ekrem og Triumph Kenji under premieutdelingen for 3 års. Foto: Privat

Fredag ble den første klassen for unghest avholdt, nemlig 3 års visningen, sponset av Dansk Varmblod Norge. Her var det kun tre ekvipasjer til start. Beste 3 åring ble KWPN vallaken Triumph Kenji e: Negro ue: Jazz  med Nora Ekrem i salen. Eier av hesten er Lars Lindø og Jonas Elvebakk. Ekvipasjen fikk en total på 82,5% og viste god ridbarhet og ikke minst har den et stort potensiale. Dommere for 3 års visningen var Elise H. Ratvik og Louise Almlund Løkken.

Nes Rideklubb arrangerte også LA, MB og første runde i JJ Horses Small Tour som gikk i Prix St. George. Denne Small Touren gikk over tre dager, lørdag Intermediaire I og de 10 beste fikk anledning til å ri Intermediaire kür finale på søndag. Resultatet fra finalen i Small Tour sponset av JJ Horses finner du her.

Seier i 4 års gikk til Nora Ekrem og Joshua, her sammen med eier Karina Wiik. Foto: Privat

Seier i 4 års til Triumph Dressage 

Triumph Dressage ansatte Nora Ekrem viste lørdag at hun er en dyktig unghest rytter, tross sin unge alder. Lørdag red hun inn til seier i 4 års klassen med KWPN vallaken Joshua e. Negro ue. Jazz, eiet av Karina Wiik. Ekvipasjen fikk følgende karakterer i finalen; Skritt; 7,5  Trav: 8,5  Galopp: 7,7  Ridbarhet: 8,7  Kapasitet: 8,2  som ga ekvipasjen en total på 81,20%                 2.plassen i 4 års klassen gikk til Zandra Trondsdatter Birkeland med KWPN hingsten I.P.S. Jericho e. Vivaldi ue. Lancelot, de fikk følgende karakterer: Skritt: 8,2  Trav: 7,4  Galopp: 7,7  Ridbarhet: 8  Kapasitet: 7,7 som ga en total på 78,00% . Helena Liholt Gulli og NV hingsten AC’s Pik Midaz e. Tobajo Picez ue Walt Disney I, oppdrettet av Eva Ann-Cathrin Ottosson, eier: Kristin G. Andresen red inn til 3.plassen i finalen med følgende karakterer: Skritt: 6,7  Trav: 8,7  Galopp: 7,0 Ridbarhet: 7,5  Kapasitet: 7,5 som ga en total på 74,80%                                Dommere i klassen var Irmelin Summannen og Øyvind Ødemotland.

Resultatliste for 4 års finalen sponset av Dansk Varmblod Norge finner du her.

JJ Filippa, vinner av årets 5 års finale i Landschampionatet 2018.

Gullmedalje hoppen JJ Filippa tok seieren i 5 års

Det ble en overbevisende seier både lørdag og i søndagens finale i 5 års klassene til den flotte DV hoppen JJ Filippa e. Fürstenball ue. Davignon, opdretter; JJ Horses v/Ole Jørgen Jørgentvedt med sin eier Cecilie Schilbred i salen. Lørdag fikk ekvipasjen en total på 74,40% i en våt og krevende bane. Søndagens finale fikk de følgende karakterer: Skritt: 8  Trav: 7,5  Galopp: 6,7  Ettergift: 6,8  Utviklingsmulighet: 7,3 som gjorde at  de red til 72.600 % og dermed vinner av årets 5 års klasse som var sponset av Dansk Varmblod Norge.

I helgen var vi på Nes med 4 hester. Uten hestepasser og med 3 hester i samme klasse og fjerde hest som skulle gå klasse parallelt med unghestene så ble det en hektisk helg. Fredag fikk vi jogget hestene innenfor railen ute på banen. Alle kjentes fine etter den lange turen.

-Både lørdag og søndag startet dagen 05:30 med stell og fletting av 4 hester. Jeg var første startende med Miss Fifty Zhades lørdag og andre søndag.  Hun gikk et fint program lørdag og ble første uplasserte i klassen. Andreas og Vidtskue’s Karlo gjorde fine program begge dager, men dessverre ikke helt uttelling på karakterene. Filippa var jeg spent på da hun har vært en «håndfull» for meg å administrere, men også hun klarte å holde seg  noenlunde nede på jorden. Pga mye nedbør så var banen veldig våt på lørdag så derfor valgte jeg også å ri spesielt Filippa i et rolig tempo i trav og galopp. 
Søndag hadde banen tørket noenlunde opp, bortsett fra noen dammer på midtlinjen som måtte passeres flere ganger i forbindelse med midtlinjene og diagonalene. Mine hester syntes disse dammene var veldig skumle, så programmene i finalen ble dessverre ikke så god flyt i som dagen før. Jeg er kjempefornøyd med alle unghestene etter helgen. Dette er super miljøtrening  og når jeg også kunne reise hjem med seier i 5-års klassen så kunne jeg ikke være mer glad, sier en fornøyd Cecilie til Dressur Så Klart.
Unghestene til Schilbred tok den lange turen ned til Nes i helgen. Foto: Privat.

Ekvipasjen Elina Lundblad og NV vallaken Skjæløys Zackarias e. Blue Hors Zack ue. Depardieu, oppdretter: Maren Katrin Antonsen, eier: Elina Lundblad tok lørdag 4.plass i klassen med en total på 72,00%. søndag fikk hun vist fram mer av vallaken som ga de følgende karakterer: Skritt: 7,5  Trav: 6,8  Galopp: 7,0  Ettergift: 7,0  Utviklingsmulighet: 7,3 som ga de en total på 71,200% og med denne totalen tok ekvipasjen en 2.plass i årets Landschampionat. Kristin Østbø Hilsen og DV hoppen Hesselhøj Donkeygirl e. Uno Don Diego ue. Milan, eiet av Kristin Gamlemshaug Andresen tok delt 3.plass i finalen med en total på 69,800% I lørdagens klasse fikk de en total på 72,800% I finalen fikk de følgende karakterer: Skritt: 6.5  Trav: 7,5  Galopp: 7,0  Ettergift: 6,9  Utviklingsmulighet: 7,0.  Dommere i klassen var Irmelin Summannen og Øyvind Ødemotland. Kristin delte 3.plassen med Sandra Nicoline Birkeland og den sorte DV hoppen Roholts Sizzling Hit e. Sandro Hit ue. Wolkentanz I. Ekvipasjen fikk følgende karakterer: Skritt: 7,0 Trav: 7,0  Galopp: 6,8  Ettergift: 6,9  Utviklingsmulighet: 7,2 som ga en total på 69,800%. Sandra er forøvrig også eier av denne flotte hoppen.

Resultatliste for finalen for 5 års finner du her.

Carmen og Santos gjorde rent bord i 6 års klassene i helgen. Foto: Privat

Carmen Grønvold Johannessen leverte i 6 års

Etter to fantastiske ritt på den flotte DV vallaken Højgaardens Santos e. San Amor ue. Friendship oppdrettet av Sutteri Højgaardens Heste, tok ekvipasjen overlegen seier både i den innledende runden og i finalen som også her var sponset av DV Norge. Lørdagens innledende runde fikk de en total på 84,400% og i finalen endte de på en total på 79,400% med følgende karakterer: Skritt: 6,7  Trav: 9,0  Galopp: 7,8  Ettergift: 7,9 Utviklingsmulighet: 8,3

NV hoppen Skoglys Rihanna e. Royal Olymp ue. Stall Ks Dynamit, oppdrettet og eiet av Else Margrethe Hasvold med sin rytter Maren Knappe i salen inn til 2.plass både i den innledende runden og i finalen. Totalt fikk ekvipasjen 75,800% i søndagens finale. De fikk følgende karakterer: Skritt: 7,0 Trav: 7,7  Galopp: 7,4  Ettergift: 7,9  Utviklingsmulighet: 7,9

Lucinda Marie Groth, rytter og eier av Oldenburger vallaken Larry Hagman Firfod e. Angrib Firfod ue. Michellino tok 3.plassen i årets finale. Totalt fikk ekvipasjen 70,200% med følgende karakterer: Skritt: 7,5  Trav: 7,0  Galopp: 6,9  Ettergift: 6,7  Utviklingsmulighet: 7,0.  Dommere i klassen var Irmelin Summannen og Øyvind Ødemotland.

Resultatliste for 6 års.

Få 7 års til start

Kun 3 ekvipasjer stilte til start i årets finale i 7 års, sponset av DV Norge. Vinner av finalen ble rytter og eier Silje Tornvik og NV hoppen Maro’s Fabergèe e. Fassbinder ue Romanov oppdrettet av Linn Næss Evensen med en total på 66,957%. Ekvipasjen fikk følgende karakterer: Skritt: 7,3  Trav: 7,3  Galopp: 7,0 Ettergift: 6,5 Kapasitet: 7,0 Ekvipasjen tok en 2.plass i lørdagens innledende klasse. Dommere i klassen var Irmelin Summannen, Tuula Stie og Øyvind Ødemotland.

Resultatlister for 7 års finner du her.

 

Vi gratulerer!