Nordisk 2019

Neste års nordiske mesterskap i sprang, dressur, feltritt, paradressur og voltige blir et mesterskap av helt unike dimensjoner. Da slås alle disse grenene og alle aldersklasser sammen til et stort Agria Nordic-Baltic Championships på ærverdige Vilhelmsborg utenfor Århus, Danmark, i juni.

Pressemelding Dansk Ride Forbund

Agria Nordic Baltic Championships blir fem dager med et unikt samspill mellom 500 hester og deres ryttere på tvers av alder og fem forskjellige hestesportsdisipliner.

Mesterskapet blir et av de største ridesportsbegivenheter noensinne på dansk grunn, og det er også første gang at de nordiske mesterskapene avvikles som et samlet event. At det overhodet kan være mulig skyldes i høy grad støtten fra hovedsponsor Agria Dyreforsikring og Århus Kommune melder Dansk Ride Forbund.

Det skrives historie når fem disipliner og ponni, junior, unge ryttere, U25 og seniorer skal delta på ett, samlet stevne neste år.
-Det er selvfølgelig litt av en munnfull, men vi er 100 % klar til oppgaven. I 2016 var vi vertskap for EM i dressur, sprang og feltritt for ponni, og nå får vi muligheten til å ta de erfaringer vi gjorde oss da i bruk når vi enda en gang kan by publikum og ryttere på en hesteopplevelse i særklasse i de unike rammene på Vilhelmsborg. Stevnet blir avviklet i tett samarbeid med Dansk Ride Forbund, og så er vi utrolig glade og stolte over at Agria Dyreforsikring og Århus Kommune har valgt å støtte så sterkt opp om det hele. Uten dem ville det ganske enkelt ikke ha latt seg gjøre, sier Casper Cassøe, event-direktør og direktør på Vilhelmsborg.

-Det gir så god mening for oss. Vi er et nordisk forsikringsfirma, som blant annet tilbyr hesteforsikringer. Så selvfølgelig støtter vi opp om å samle de nordiske mesterskapene på dansk jord. Siden vi begynte med hesteforsikringer i Danmark 1. januar 2017, har vi engasjert oss aktivt i ridesporten, vi er blant annet hovedsponsor for alle Dansk Ride Forbunds mesterskapet. Så å støtte opp om denne begivenheten er helt naturlig for oss, sier Tine Antvorskov, direktør i Agria.

500 hester, som hver følges av ca. 8 personer, forventes å finne veien til Århus i uke 26. Det vil være gratis adgang for publikum og massevis av stands og deilig mat klar på Vilhelmsborg.

Rabih Azad-Ahmad fra Århus kommune ser frem til begivenheten.
-Det er salet opp til en kjempeopplevelse. Vilhelmsborg har noen enestående rammer som vil danne enestående kulisse om en av de største ridesportsopplevelser i Danmark.

Agria Nordic-Baltic Chamionships kommer til å innta de store arealene på og omkring Vilhelmsborg. Det blir en stor sprangridningsbane, en dressurarena, en enorm terrengbane, voltige i den store ridehallen og flere utendørsbaner til paradressur og oppvarming. Uansett hvor publikum går i de vakre rammene, vil de få opplevelser i særklasse.

-Vilhelmsborg er et opplagt valg til å løfte denne store oppgaven, og vi er utrolig glade for at drømmen om en nordisk hestefestival for alle aldersgrupper og disipliner kan bli en realitet på Vilhelmsborg. Vi så hvor flott de løftet oppgaven med EM ponni i 2016, så vi er helt trygge og gleder oss til å oppleve enda en storslått internasjonal ridesportsbegivenhet på dansk jord. Vi vil gjerne også takke både Agria Dyreforsikring og Århus Kommune for å støtte opp om dette, sier Ulf Helgstrand, formann i Dansk Ride Forbund.

Agria Nordic-Baltic Championships avvikles 26.-30. juni 2019. Det er fri entre alle dager. Ut over de nordiske mesterskapene kan publikum også oppleve internasjonal sprang. Flere europeiske feltrittekvipasjer vil også finne veien til Vilhelmsborg.

Videopresentasjon av NM 2019

Stevnets hjemmeside