Redaktøren har ordet

Et ridesenter, rideklubb, trivsel med hest og ikke minst rideglede skal være for alle. Men hvorfor dropper flere og flere ut? 

Illustrasjons foto, personene på bilde er ikke relatert til artikkelen.

For hvor har det blitt av framsnakken? Hvorfor eksisterer det baksnakking og åpenlys mobbing i et miljø som skal være trygt og godt? Hva vet egentlig du om dine medmennesker før du velger å snakke negativt om/direkte til dem?

-Den jenta som kommer i stallen med slitte klær, kanskje med hull i ridebuksa og en helt alminnelig genser kommer kanskje fra en familie som ikke har så mange ressurser, men som ønsker å tilbringe tid i stallen og ønsker å lære. For alle har ikke like store ressurser, mange bruker penger på en ridetime i uka, enn å kjøpe seg en ny genser. For flesteparten av oss har ikke råd til å kjøpe nytt utstyr hver sesong, har matchende utstyr eller de dyreste ridestøvlene. Men det gjør ikke den jenta med hull i buksa til en dårlig rytter. Men ofte ser man at disse blir holdt utenfor flere “stallgjenger” fordi du ikke har det riktige merket på ridebuksa.

-Hva med hun som ikke kan som mye om dressur, hun som ikke kan bokstavene og har vansker med å huske programmet eller er usikker på hva samling er. Hvorfor snakke nedlatende, istedenfor å hjelpe henne til mer kunnskap?

-Eller hun som alltid er stille og sjenert? Som ingen inkluderer fordi hun er “rar”. Ingen kjenner til bakgrunnen, og for alt vi veit så kanskje hun har angst og hestene gir henne trygghet og ro?

-Hvorfor snakke nedlatende til hun som har en hest til 10.000,- ikke 200.000,-? Hun er like opptatt og interessert i hest og ridning som deg men har kanskje ikke samme mål, men jobber like hardt for å nå sitt mål.

Har du/dere tenkt på at mange utestenges på grunn av ovennevnte? At mange gir opp sin “passion” fordi nettopp du snakker nedlatende og aktivt deltar i mobbing? Kanskje denne personen aldri holder på med hest noen gang igjen?

Så tenk deg om neste gang du er i stallen, er det en som ofte er alene? Hvorfor ikke starte en samtale? Eller gi et kompliment? Et smil og det å si hei koster så lite. For vi er alle like mye verdt, uansett om du har ridestøvler til 7500,- eller chaps til 499,-. Vi er der alle av samme grunn, at vi er så lidenskapelig opptatt av dette fantastiske vesenet som også er våres bestevenn.

Illustrasjons foto, personene på bilde er ikke relatert til artikkelen.