Klubbmesterskap og distriktsstevne i dressur

Helgen 11. og 12. august avholdt Orkdal rideklubb sitt årlige dressurstevne på Berge gård i Hoston. Deltakerne kom fra både Steinkjer i nord og Oppdal i sør, og stevnet hadde totalt 52 starter fordelt på to dager.


I år var det en egen, lukket klasse kun for medlemmer på lørdag, og i den var det hele 9 deltakere, noe som lover godt for rekrutteringen! Ekstra stas var det også at flere rideskoleelever stilte til start på rideskolehester; det er fint å få muligheten til å prøve seg på konkurransebanen selv om man ikke har egen hest. Ridelærer og stalleier Guri Haarstad By syntes det var et flott arrangement å ta med seg elever til.

Klubbmesterskapet ble avholdt på søndag og gikk i tre klasser; ponni (LC), Lilletur (LC) og Storetur (LA). Vinner av ponniklassen ble Sara Kvernvik på Sissi med 62 %, og 2. plassen gikk til Ane Dortea Kjøren Refseth på Chanti med 56,4 %.
Klubbmester Lilletur ble Mie Meistad på Geronimo Z med 71,6 %. Sølvvinner ble Solveig Kjøren Gjelstad på Black Roses med 70 %. Bronsevinner ble Silje Hårstad By på Miss Nadia med 66 %. Sistnevnte ekvipasje hadde sin første dressurstart sammen på sju år, og var meget fornøyd med helgas resultat.


Klubbmester Storetur ble ikke uventet Astrid Svinsås på Vi-My med 66,3 %. Astrid og Vi-My har nemlig kvalifisert seg til norgesmesterskap i dressur som arrangeres senere i august, og det er første gang klubben har en ponnirytter som har klart denne bragden. Sølvvinner i klassen ble Mari Hårstad By og Chanielle Z med 65,3 %.


Stevnet fikk også et celebert besøk av Emma Løkken, datter til regjerende norgesmester i dressur, Louise Almlund Løkken. Emma har tidligere i sommer deltatt på EM i dressur. Til dette stevnet hadde hun med seg en hvit dressurponni med det hyggelige navnet Dein Freund, og ekvipasjen vant klassen de deltok i, med et flott gjennomført program. De fikk mye ros fra dressurdommer Vibeke Bongo, som gledet seg over den flotte prestasjonen.
Flere og flere deltar på stevnet for hvert år, noe stevneleder Kari Hoston Svinsås er fornøyd med, og hun ønsker å takke alle frivillige som bidro med arbeidsinnsats og godt humør.