NM 2018

15 åringen Dina Ødegård Martinsen og ponnien hennes Riccardo vant forrige helg NM i ponni kat 1.

Dette er en konkurranse som går over tre dager, der de første dagen rir et FEI’s lagprogram for ponni. Dag to er det FEI’s individuelle program, der de 12 beste går videre til finalen – FEI’s kür der rytterne setter sammen øvelser til et program der de også velger ut musikk som passer til de ulike øvelsene og gangartene. En dag før konkurransen utføres det en sjekk der utøverne løper med hesten frem og tilbake foran en veterinær for å se at den ikke er halt. Denne dagen rir de også litt på konkurransebanen der de skal konkurrere i disse 3 dagene. Ponni KAT 1 er den høyeste ponnien og den skal være maks 148 cm. Er den 140 cm er den KAT 2 som er en mindre ponni. Man kan konkurrere med ponni til man er 16 år.

Les historien til Dina i sin helhet her.