Fürsten-Look og Isabel kapret bronsemedaljen

Pressekonferansen fra venstre: Isabel Freese, Charlotte Fry og Adelinde Cornelissen 
Foto: Hippo Foto – Dirk Caremans

I gårsdagens 7-års finale i Verdensmesterskapet for unghester var ingenting avgjort før siste rytter hadde vært inne på banen.

Etter å ha vunnet fredagens kvalifiseringen var forventningene store til søndagens finale for Isabel Freese på den sorte hannoveranerhingsten Fürsten-Look. Som alltid leverte Isabel et flott program og man følte at gullet var veldig tett på, før det snek seg inn en feil på den siste diagonalen i changementserien, som dessverre ble for dyr og sannsynligvis kostet gullmedaljen.

Isabel Freese og Fürrsten-Look
Foto: Hippo Foto – Dirk Caremans

Den stortgående hingsten etter Fürstenball/Londonderry beveger seg stort og elastisk, og leverte et flott travprogram. Kraftfull og elastisk var dommernes kommentarer for hans flotte trav og de belønnet ekvipasjen med et 10-tall. Skrittet var romslig og avslappet med karakteren 9. Galoppen, hvor hingsten allerede viser sin evne til å samle seg, skulle dommerne gjerne ønske at han kunne vært litt mer aktiv bak i øket galopp. På grunn av feilen i den siste changementserien, ga de derfor kun karakteren 8,7.

Feilen ble dessverre også tatt med i karakteren for ridbarhet. Selv om vi ser en arbeidsvillig, veltrent hest full av potensiale ble det kun 8,5 for ridbarhet. Med 9,3 i kapasitet ble totalen 84,036 % og en bronsemedalje til denne flotte ekvipasjen.

Neste mål for den fantastiske ekvipasjen er Nurnberger Pokal i 2019.

Resultatlister finner du her.

Vi gratulerer!