Møt 13 år gamle Emma Løkken

Tross sin unge alder har Emma og hennes hest Katholms Minot fått oppleve mye i 2018. I år har dem representert Norge i både Nordisk og EM for children.

Fortell litt om deg selv:

Jeg er 13 år og går på Oppdal ungdomsskole. På fritiden er jeg mest i stallen. Men hver tirsdag og torsdag prioriterer jeg skole og lekser å drar hjem etter skolen. Men de andre dagene drar jeg i stallen etter skolen og i helgene er jeg med hele dagen. Jeg har ridd så lenge jeg husker, men mamma har video av at jeg rir når jeg var 2,5 år gammel.

Hvem er hesten din? (Treningsopplegg, har du flere evt):

-Hesten min det er Katholms Minot, mamma har ridd han på stevner, frem til at jeg begynte å starte med ham i 2017. Vi har hatt ham siden han var 2 år og han har rukket å bli 13 år til nå. Han er en veldig spesiell hest som fort bliver stresset og nervøs, så vi holder hverdagen hans så lik som mulig. Mamma hjelper meg med å trene han og så underviser hun også når jeg rir. Han fungerer best hvis han vet akkurat hva hans oppgave er, så vi bruker mye tid på at trene program. Han elsker å bli klødd på ryggen og få lov til å stå med døren åpen mens vi er i stallen. Han hater rett og slett å være alene.
Jeg har også noen ponnier som jeg rir og starter litt med. Countdown RB er en tysk sportsponni som jeg ble kretsmester på i fjor, han er 8 år.
Måne er en liten kat 3 ponni som jeg hjelper til med å ri 4-5 ganger i uken. Han ble jeg kretsmester med i 2016, men han er mest koseponni/kan ris lett nå, da han fik en skade på luftegård forrige vinter. Også rir jeg litt forskjellige ponnier fra klubben når noen ønsker hjelp. Det er gøy at ri mange forskjellige ponnier også hvor det ikke behøver være så nøje som når jeg rir for mamma.

Minot nyter noen hvile dager i Tyskland før veien går videre.

Hva følte du når du skulle representere Norge under EM?

-Jeg synes det var veldig gøy at være med på EM , det var en stor opplevelse og en veldig god erfaring. Tenker jeg var heldig som fikk den muligheten. Det var veldig gøy at ri på et så stort stevne og ri sammen med alle de andre rytterne fra så mange forskjellige land. Det var så mange flinke ryttere og det var fint at sitte og se på dem ri.

Hvordan var reisen ned?

-Vi reiste rett ned fra Nordisk i Drammen til noen vi kjenner godt i Tyskland. De har en stor stall i St.Tønis og vi har vært der flere ganger før. Vi overnattet i Danmark på veien ned, da det var for langt at kjøre i en omgang. Vi kom til Tyskland mandag kveld og da var det godt at få Minot på boks, så han kunne hvile sig etter Nordisk og to lange dager med transport. Vi skulle reise videre tidlig lørdag morgen så planen var at han skulle beveges lett på longe og så trene onsdag til fredag før avreise.

Emma gir Minot en dusj etter treningen.

Hvordan forberedte du deg?

-Det innledende programmet var et annet enn det vi red under Nordisk , så vi øvde en del på det i Tyskland. Og jeg fikk lov at ri på noen av deres ponnier og øvde program på dem også. Jeg hadde ikke øvet på det programmet før Nordisk , for at jeg ikke skulle bli forvirret, men mamma hadde trent det med Minot så han kjente det litt.
De to andre programmene trente vi kun på linjene uten å sætte hele programmet sammen, for det var det samme programmet som vi red på nordisk. Vi har trent veldig mye i forkant av Nordisk så jeg vet akkurat hva jeg skal tenke på i hver øvelse av programmet.

Emma fikk ri noen av stallens ponnier når de var i Tyskland.

Hvordan var det å ri EM?

-Det var veldig spennende å ri/delta på EM og jeg var nok litt nervøs. Selv om jeg egentlig er kjempe fornøyd med alt så var jeg litt lei meg for at jeg fik en feil i en kontrabue og det kostet meg finale plassen. Det var kun 0,45 % fra finalen, og det var litt ergerlig der og da.
Men jeg red en siste trening i Fontainebleu dagen før vi reiste tilbake til Tyskland og tenkte på alt hva dommerne hadde skrevet og hva jeg kunne gjøre litt bedre, og da fikk jeg en riktig god økt og det hjalp på humøret:)

Framtidsplaner?

-Nå er planen å ri NM, jeg håper det blir klasse for children.
Jeg skal ri et par stevner her oppe før NM med mine ponnier og det gleder jeg meg til:)