Stevne? Ikke bare bare til tider…

Sånn kan det gå….. Dagen startet friskt klokka halv seks, vi skulle jo på stevne på Skedsmo. Starttid 09:21. 07:45 skulle bilen startes opp og vi skulle av sted.

Setter nøkkelen i tenningen og vrir om… ikke en lyd! Helt dødt!! Frem med startkabler av sted kom vi. Nesten fremme på stevne plassen kommer det et utbrudd fra passasjer siden:

JEG HAR GLEMT HJELMEN MIN!!! Det flyr utallige scenarier gjennom hodet mitt… Vi har jo alltid ekstra med av alt utstyr…. Men ikke i dag. Ikke i dag nei. Den eneste dagen vi faktisk har bruk for alt det rælet som bare ligger bak i der og samler støv… Ut av det blå dukker en engel ved navn Elisabeth Farbrot opp.. Snill som hun alltid er har hun en løsning på alt. Bare ta bilen min du. Hva- jeg? Å du er vel den snilleste. -Hestejenter kan kjøre bil så det går fint, slenger Elisabeth ut før hun overleverer bilen sin. Helt uaffisert og med et stort smil om munnen.

Jeg hiver meg i bilen klokken er nå 08:20. I godt mot ut på veien, havner jeg selvklart bak en søndagsbillist (på en lørdag) 50km/t i 70 sona! Det kunne vel ikke passet dårligere. 08:50 tilbake på stevneplassen med HJELMEN… Hjelmen overlevert til ryttern. Heseblesende og målrettet mot avridningsbanen. Liten pitstop innom kiosken for å ta med en flaske vann til rytteren. *Vippse penger * #### transaksjon avvist????? Vipps er for øyeblikket ute av drift…. Etter å ha ransakt alle lommene fikk jeg endelig fomlet frem 25 enslige kroner. Endelig fremme ved oppvarmingsbanen. 09:10.

Illustrasjon (Foto: Elizabeth Farbrot)

-Den som skal holde seg klar på bane1 er ……
Mamma, nå må du ta på deg jakka di! En bekjent som hadde hjulpet mamma med å vise frem papirene kommer i bakgrunnen heseblesende og mumler noe om at mamma ikke fikk starte. Ikke starte???? Hva skjedde??? Nei det viser seg at vaksinasjonskortet som var vedlagt passet ikke ble godkjent som dokumentasjon for utført vaksine uten at journal med fulgte! Jeg sprang så fort jeg kunne til sekretariatet (de som har vært på Skedsmo før vet at dette ikke bare er rett rundt hjørnet) andpusten og fortvilet inn i sekretariatet. Pust pes, hva er feil med vaksinen, pust pes hvorfor får ikke mamma ri? Nei det var overdommer sin beslutning. Full fart løpende tilbake til banen. Overdommer bestemmer seg for å endre beslutningen så lenge journal ble oversendt og advarsel skrevet i passet. Takk skal du ha. Takk takk takk!!!!!!! Vinker overstatisk til mamma som står helt på andre siden av banen ved oppvarmingen. Du får ri! Du får ri! Bjella ringer! Hva? Bjella ringer. For å ikke ødelegge programmet til en av de andre rytterne på bane 2 var det bare å skritte pent forbi. For sen til start. Bah… Ja ja.. det tåler vi. Snur meg og begynner å filme midtlinjen. Men mamma!!!! Der kommer de, vakre som de er, ned midtlinjen med fire kritthvite nyvaskede benbelegg på alle fire bena! Er det mulig!!!!!!!! Kaster alt jeg har i henda og flyyyyr  ut på banen. Av med alle belegg!!!! Endelig kunne programmet rides… PUH….. Sliten jeg… For en dag! Slik kan det gå…

 

Hilsen Monica