Ny behandlingsmetode

Mange år i salen og stallarbeide kan ofte gi plager på sikt. – Jeg hadde en skulder som plaget meg, forteller sprangrytter Stine Løkken, som fikk hjelp med sine skulderplager med maskinen InterX.

– Jeg hadde en vond skulder og slet med å ri og trene, forklarer Stine. Jeg klarte ikke å løfte armen over hodet engang så det var vanskelig å sale på hesten. Det var veldig plagsomt og jeg ble anbefalt å gå til fysioterapeut. Skulderen og armen var overanstrengt og jeg forsøkte forskjellige behandlinger. Til slutt sa fysioterapeuten at jeg bare måtte ta det pent og slutte å trene armer, forteller hun. Stine dro hjem og var veldig frustrert og lurte på hva i all verden hun skulle gjøre nå. Gjennom bekjente fikk hun høre om Marianne Muri og apparatet InterX som fungerte bra på smerter og belastningsskader.

InterX identifiserer og behandler svært spesifikke områder med lav motstand, forklarer Marianne. Dette er hudområder hvor nerveender viser respons på skade eller smerte, slik at stimuleringen leveres nøyaktig der hvor kroppen trenger den. Dette er ikke alltid der smerten er, så det er en stor fordel for å kunne skanne området for å identifisere disse punktene. Foto: Privat

Stine kontaktet Marianne og startet behandlingen med InterX. – Sakte men sikkert har jeg blitt mye bedre, sier Stine, som fikk behandling en til to ganger i uken over en lengre periode med gode resultater. Jeg hadde hatt vondt så lenge, så jeg er overlykkelig over å fungere omtrent normalt igjen. Nå går jeg en gang i måneden eller etter behov, og det føles som om jeg aldri har hatt vært vondt, sier Stine.

 

– For tre år siden introduserte Anne Cecilie Ore meg for InterX, forklarer Marianne Muri, som selv er konkurranserytter. Anne Cecilie er manuellterapaut iTyskland og jeg har hatt jevnlig kontakt med henne hele tiden ettersom vi har ridd sammen på landslaget. Etter jeg fikk barn slet jeg enda mer med bekken og rygg på grunn av  skadene mine fra ulykken, og gikk til behandling 2-3 ganger i uken i 8 måneder uten å bli noe bedre.

Smerte og smertelindring er noe Marianne er godt kjent med etter en alvorlig bilulykke 2001. – Til Nordisk i 2015 var jeg så dårlig at jeg ikke visste om jeg kunne ri. Anne Cecilie hadde med seg maskinen, behandlet meg og reddet dermed hele Nordisk for meg. Etter å ha kjent effekten bestemte Marianne seg for å lære mer og dermed selv kunne tilby denne behandlingen i Norge. Hun har fått opplæring av en tysk lege til å behandle med dette unike apparatet samt å lære opp andre terapeuter i dens funksjoner og virkningsmekanismer.

 

InterX kommuniserer med nervesystemet og er brukt mye på kroniske smerter som er gitt opp med annen behandling. InterX har eksistert i godt over 15 år og det finnes mye god dokumentasjon på denne behandlingen. Den brukes også blant annet av leger, fysioterapeuter, manuellterapeuter m.m. i utlandet.

 

Hva er InterX?

– Pasienten mine kaller det for mirakelmaskinen, sier Marianne. Jeg har flere pasienter som har gitt opp annen behandling, men som opplever gode resultater med maskinen. InterX er en avansert form for nervestimulering både for akutte og kroniske plager. Selv om annen neurostimulering også sender elektriske impulser gjennom kroppen, oppnår InterX resultater gjennom en tilnærming som er svært forskjellig fra konvensjonell neurostimulering. Maskinen identifiserer og behandler svært spesifikke områder med lav motstand. Dette er hudområder hvor nerveender viser respons på skade eller smerte, slik at stimuleringen leveres nøyaktig der hvor kroppen trenger den. Dette er ikke alltid der smerten er, så det er en stor fordel å kunne scanne området med InterX for å identifisere disse punktene.

Bølgeformen fremkaller en større respons fra kroppen enn annen elektrisk stimulering. Maskinen har tett adskilte elektroder noe som betyr at strømmen har veldig høy tetthet og er veldig spesifikk, og ikke begrenset av muskelkontraksjon.

Maskinen sender impulser til nervetrådene, leser spenninger og finner stedet. Så man får behandlet årsaken og ikke bare symptomene, forklarer Marianne Muri. Foto: Privat

Parameterne til hver enkelt impuls styres av vevets elektrofysiologi. Bølgeformen endres hele tiden ettersom kroppen reagerer på stimulering og smertelindring. Dette hindrer kroppen i å bli vant med stimuleringen, noe som gjør den mer effektiv. Og ikke minst er behandlingen smertefri. Som andre typer strømbehandling er det enkelte som ikke skal ha denne formen for behandling det er: dersom du har epilepsi, er gravid, har pacemaker eller behandles for aktiv kreft.

 

Dressurrytter Helene Heiberg forteller om sin behandling:

“ For ett år tilbake så slet jeg ekstremt med migrene, skuldersmerter og stiv rygg. Det tok ikke mer enn to behandlinger så var migrenen min borte. Nesten uvirkelig for meg som slet med det 4-5 ganger i uken i flere måneder. Jeg har fått noen oppfølgende behandlinger med InterX og stadig ett år etter min første behandling, så har jeg nesten ikke hatt en eneste hodepine. Det er bare helt utrolig hva den maskinen og Marianne´s kunnskaper klarte å gjøre for meg. Man merker effekt rett etter behandling, ja det er faktisk så utrolig! Og jeg selv synes det er ganske behagelig å bli behandlet med InterX. Anbefaler denne behandlingen til alle. Det er virkelig verdt å teste ut”.

Dressurrytteren Fredrik Kaldal Lindfjord har også testet behandlingen hos Marianne, og har dette å fortelle:

”Takket være InterX har jeg fått et nytt og bedre liv! Siden jeg jobber med hest så består dagene mi av mye tunge løft, monotont arbeid og ridning, så det har hjulpet veldig mye med behandling av InterX. Den har løsnet opp på spente muskler som igjen har minimert mine migreneanfall fra å være ukentlig til å bli nesten helt borte. Så jeg anbefaler InterX på det sterkeste.

Dressursåklart sine lesere tilbys 20 % på behandlinger med InterX frem til 09.august 2018. Timer kan bestilles online på www.akupunkturhelse.no eller på mail post@akupunkturhelse.no / sms-tlf 900 51 049

 
ANNONSE