D/L/E stevne

Helgen 25-27.05.18 arrangerte Hønefoss og Ringerike Rideklubb både D/L/E stevne i dressur på deres flotte anlegg i Hønefoss.

Hønefoss og Ringerike Rideklubb holder til rett utenfor sentrum av Hønefoss. På dette flotte anlegget har de 2 ridehaller, en stor utebane med plass til to railer, og to mindre utebaner. Nytt av året er at klubben har fått nye dommerboder. Her er alt lagt til rette for at man skal ha en flott stevnehelg. Klubben arrangerer flere store stevner både i sprang og dressur gjennom året. Påmeldingen til Hønefoss Dressurfestival har akkurat åpnet men allerede nå har enkelte klasser begynt å fylle seg opp. Klubben er også vært for årets NM i dressur som går av stabelen i slutten av august.

Selv om fredag den 25.05 var en vanlig dag for de fleste stilte det 55 ekvipasjer til start i de forskjellige klassene. Stevnet var lagt opp sånn at D-stevne klassene gikk på en bane og hadde oppvarming i den lille ridehallen, mens de resterende klassene gikk på den andre banen og hadde oppvarming i den store ridehallen. Dette også for å skille mellom ponni og hest men ikke minst også de erfarne og de mindre erfarne, så fornuftig av arrangør å legge oppvarmingen sånn.

Fornøyde ponnimamma’er.

Lørdag var det 112 ekvipasjer til start og søndag 102 ekvipasjer, i forhånd var det langt flere men den siste uken kom det mange avmeldinger dessverre. Klassetilbudet var bredt og variert for ekvipasjene. Når arrangøren tilbyr alt fra LC til Grand Prix under alle dagene så skal det være noe for alle og enn hver. Selv om dette ble en helg fylt med solskinn og høye varmegrader var oppvarmingshallen kjølig.

Et flott stevne som viste mye rytterglede, både for liten og stor. Noen fikk flotte plasseringer de var lykkelige over uansett om det var i LC eller VB, noen var glade for at de fikk sin første kvalifikasjon til NM i boks, mens andre var glade de kom gjennom programmet.

Julia Hammer tok med seg 2.plassen i fredagens FEI Lagprogram for junior. Lørdag vant ekvipasjen FEI’s individuelle program for juniorer med en total på 67,961%

Kort oppsummert, en flott stevnehelg på et flott anlegg!

For resultatlister se her.