Høye prosenter i finalene under NBC og Norway Open!

To internasjonale stevner ble holdt på Epona denne uken – Nordisk baltisk mesterskap og Norway Open Dressage!

Siri Thelle Tønnesen og Bonifatius 8 red til 68,5% i søndags kürfinale for junior! (Foto: Ane Helena Tveit Nilsen)

Det har vært nær perfekt vær under det internasjonale stevnet på Epona! Kun noen få uheldige ekvipasjer måtte nøye seg med regn den første dagen (torsdag), mens de resterende dagene kunne Sørlandet by på deilige solskinnsdager!

I kjent Epona-stil ble det holdt et underholdende hesteshow under åpningssermonien, og Sørlandsparken Rideklubb kan virkelig klappe seg selv på nakken for det flotte arrangementet de har holdt for oss. Både Nordisk baltisk mesterskap og Norway Open Dressage ble nemlig holdt på Epona denne uken, så ryttere i alle aldersgruppene fikk strekt på bena i løpet av stevnet.

I NBC ble det bronse til både det norske senior-laget og FH-laget. Senior-laget bestod av Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Tahennya, Hanne Brænden Fet og Amillion, Louise Almlund Løkken Mr Gold G, og Mona Mangseth og Quarter Figlio. Laget fikk til sammen 195,2 poeng. Gullet gikk til Danmark som fikk en samlet score på 210,4 poeng, mens sølvet gikk til svenskene som fikk 206,2 poeng.

Det norske FH-laget bestod av Tonje Lundquist og Spender, Birgitte Reitan og  Arganza, Hege Størseth og Hoennerups Force, og Jens Lasse Dokkan og Cypres. Til sammen fikk laget 416,1 poeng. Også i denne klassen fikk danskene ta med seg gullet etter en samlet score på 421 poeng, mens Sverige fikk 419 poeng.

Det norske laget i U25 bestod av kun to ekvipasjer; Alexandra Gamlemshaug Andresen og IPS Don Massimo, og Maria Døhlie Rode og Danielo 2, og utgjorde dessverre ikke et fullt lag.

 

Beste norske i kürfinalen for ponni – Madelen Olsen og Schermeers Hof Simba! (Foto: Ane Helena Tveit Nilsen)

Kürfinalene ble spredt utover to dager, så det var finalene til Norway Open som spilte seg ut på lørdag. Norge kapret seg noen flotte sløyfer, selv om vi dessverre ikke fikk høre den norske nasjonalsangen i løpet av dagen.

I ponniklassen tok Madelen Olsen og Schermeer’s Hof Simba en flott femteplass etter å ha fått 69,7% for kürprogrammet sitt. Camilla Juul Moeller og Noerlunds Vincente fra Danmark kapret seieren i klassen etter å ha ridd til 72,1%.

Anine Mørch Aas har gjort en svært suksessfull overgang til hest, og sammen med hennes nye partner, Maserati, fikk hun en score på hele 72,1% og andreplass i juniorklassen etter en slående freestyle! Det var knapt èn prosent opp til førsteplassen, som ble tatt av danske Camilla Soerensen Olesen og Doerr’s Nevil da de fikk 73,2%.

Anine Mørch Aas og Maserati tok en flott andreplass etter å ha ridd til 72,1%! (Foto: Ane Helena Tveit Nilsen)

Young rider-finalen ble vunnet av danske Malene Aborg og Quantico Nexen som ble belønnet med hele 73,5% for sin freestyle. Cathrine Oppegaard og den vakre Smedegaardens Lucia ble beste norske med en syvendeplass etter å ha levert inn et program til 67,5%.

Intermediate I ble vunnet av nok en danske – nemlig Nanna Skodborg Merrald og Goerklintgaards Quater Boy som red til 73,8%! Norske Grete Bergstroem og Felicia dro til med 71%, og fikk dermed en flott tredjeplass i klassen! Også fjerdeplassen i klassen ble norsk, da Jonas Elvebakk og Zenit ble belønnet med 70% for sin runde.

 

Alexandra Gamlemshaug Andresen og IPS Don Massimo red til 65,7% i lørdagens U25-program! (Foto: Ane Helena Tveit Nilsen)

Finalene i Nordisk baltisk mesterskap fant sted på søndag, og det var U25 som startet dagen!  I søndagens kürfinale var det Victoria E. Vallentin og Ludwig Der Sonnenkoenig 2 fra Danmark som tok serien med 74,4%. Norske Alexandra Gamlemshaug Andresen og  IPS Don Massimo red til 59% i klassen og fikk niendeplass.

Louise Almlund Løkken og Mr Gold G tok en flott femteplass i Grand Prix-freestylen og fikk en score på 71,5%! Klassen ble vunnet av danske Carina Cassøe Krüth og May-Day Graftebjerg som red til 73,3%.

Jens Lasse Dokkan og Cypres slo til med hele 76,5% i Freestyle I, og tok dermed en soleklar seier i klassen! Danske Line Munk Madsen og Alpe D’ Huez fikk 71,1% og andreplass i klassen. Også tredjeplassen ble norsk da Birgitte Reitan og Arganza red et vakkert program til 70,6%.

Amalie Groven og Hoejgaards Spirit startet sitt første internasjonale stevne sammen! (Foto: Ane Helena Tveit Nilsen)

Også Freestyle II ble vunnet av en nordmann, da Silje Marie Hamnes og Korall red til 68,6% og tok seieren foran japanske Soshi Yoshigoe og Brown Sugar som red til 66,9%.

Freestyle III hadde dessverre ingen norske deltagere, men serien i finalen gikk til Tobias Thorning Joergensen og Bruunholms Caribian fra Danmark som red til utrolige 78,3%! Det ble en klarning på over 7% ned til andreplassen i klassen som ble tatt av svenske Felicia Grimmenhag og Tarot E som red til 70,8%.

Også Freestyle IV hadde en klar seier da svenke Louise Etzner Jakobsson og  Zernard red til 76,5%. Men det ble norsk andreplass til  Ann Cathrin Lübbe og Salento V som red til 70,8%! Det ble også norsk fjerdeplass i klassen da Henriette Kastellet og Horsebjerg Aristokrat red til 67,1%. Enda en norsk plassering ble det da Amalie Groven og  Hoejgaards Spirit leverte inn en program til 66,7% og fikk femteplassen.

Finske Pia-Pauliina Reitti og Supremo innenfor railen! (Foto: Ane Helena Tveit Nilsen)

Freestyle V ble vunnet av Line Kongensgaard og  Alena fra Danmark som red til 71,6%. Stine Skillebekk og Calique V red til 66% og fikk en flott tredjeplass i klassen. Fjerdeplassen gikk til norske Hege Størseth og Hoennerups Force som red til 65,2%, og også norske femteplass ble det til Christina Marcussen og  Lrs Papa Magico som fikk 62,2% for sitt kürprogram.

 

Fullstendige resultatlister kan sees her

 

For kjøp av bilder, ta kontakt med Ane Helena Tveit Nilsen på facebook eller på epost
(ane-tn@hotmail.com).