Kristiansund og Frei Hestesportsklubb

Helgen 12-13.05 arrangerte Kristiansund og Frei Hestesportsklubb D-stevne i dressur på Kvalvåg, hvor klubben hører til. 

Hanne Grotli Bjerkås og Armando tok seier i søndagens LB. Foto: Nora Stavnesli

Kvalvåg har et flott mindre rideanlegg basert ikke langt fra Kristiansund. Her drives stallen på dugnad og er delt opp i en klubbstall og en privatstall med tilsammen plass til 30 hester. Før ble det også drevet rideskole på stedet men denne ble dessverre lagt ned i fjor. Det jobbes aktivt med å få denne opp igjen og klubben jobber sterkt med å få opp rekrutteringen. Det arrangeres f.eks. åpen dag, “pay and jump”, 4 faste stevner i året og faste treninger i både sprang og dressur. Klubbens dressurtrener som underviser en dag i uken er Cecilie Schilbred. Per dags dato har klubben rundt 95 medlemmer.

Kristin Løkvik Knudsen og Resident under premieutdelingen. Foto: Nora Stavnesli

Under helgens D-stevne var det dessverre ikke mange startende da det var konfirmasjon og et stevne til i nærområdet. Men i strålende sol og blå himmel fikk vi se mange dyktige ekvipasjer fra LC til MB. Stevnet hadde også FH klasse.

Resultatlister finner du her.

Vetle og Ranita. Foto: Kristin Løkvik Knudsen

10 år gammel og debuterte i LA

Ranita Victoria Bugge Mathiassen (som i år blir 11) fra Fræna Rideklubb og den 12 år gamle ponnien Action Jacson som hun har hatt siden januar i år viste en flott figur i helgen. Lørdag red de LB til 69,545% og tok en flott 1.plass. Søndag ble de nummer 4 med en total på 65%, men denne dagen debuterte dem nemlig i LA:3 og her stakk de av med 1.plassen i klassen, noe hun var veldig fornøyd med siden hun hadde grugleda seg i forkant. Ranita forteller at hun har ridd så lenge hun kan huske, ikke rart når moren også er en aktiv rytter så hun har nok fått dette inn med morsmelken. Videre for sesongen i år er planen å ri LA stabilt med gode prosenter og framtidsplanene til denne unge jenta er klare, målet er nemlig NM i 2020 da hun fyller 13 år.

Ranita Victoria Bugge Mathiassen og Action Jacson. Foto: Nora Stavnesli

Gutt i hestesporten 

Vetle Solenes og Orlando Forest fra Molde Hestesportsklubb deltok i søndagens LB og fikk en total på 65,455%. Vetle blir i år 18 år og er en av få gutter i hestesporten i denne delen av landet. -Det går greit, men det er litt rart eller vanskelig å få folk rundt meg som ikke driver med hest til å forstå hvorfor jeg vil drive med denne sporten. Det er veldig mange jenter i sporten her oppe og de tar heldigvis godt vare på meg. Jeg følte ikke noen tilhørlighet i andre idretter, men når jeg første gang satte meg opp på en hest så følte jeg meg hjemme. Sier Vetle om hvordan det er å være i hestesporten. Han startet å ri i 2012 og to år senere ble den første egne ponnien kjøpt. Når ponnitiden var over ble det overgang til hest og i fjor kom den til Vetles eie. Selv om han er sprangrytter rir han ofte dressur og starter også innenfor dressur. Dette gjør han for å få hestene mer lydig og at de skal trives inne på banen, uansett gren. Målet for sesongen er å ri stabilt i LB, prøve seg i LA og ri 1,20 på sprangbanen.

Vetle Solenes og Orlando Forest under søndagens LB. Foto: Kristin Løkvik Knudsen

Kristiansund og Frei Hestesportsklubb arrangerte et flott stevne med dyktige funksjonærer som alltid hadde et smil om munnen.

Idun Telstø Blaasvær (8 år) var lørdagens protokollhenter i alle klassene. Flink og dyktig var hun for den jobben, ikke minst den raskeste!