Anne- Grethe Skjølseth har vært ute med sitt kamera, les om Pararytter Birgitte Reitan

Jeg har vært og tatt noen bilder igjen, og da fikk jeg gleden av å se og snakke litt med Birgitte Reitan som har ridd både Paralympics i Rio -16 og VM i -14.
Jeg har sett henne en gang tidligere også, da med hesten Steffie Graf. I dag hadde hun med seg Arganza, eier Anita Gunnerud Johannessen.

Foto: Anne Grethe Skjølseth

Vi pratet litt og jeg spurte henne om hvordan hverdagen var – både med og uten hest, og svaret var det samme. En stadig kamp om nok sponsorer, det er dyrt å drive med hest på toppnivå – enda dyrere når man trenger hjelp til alt. Birgitte håper på å kunne satse mot OL i Tokyo i -20. Så hvis det er noen bedrifter der ute som kunne tenke seg å satse litt på en jente med bein i nesa, så kontakt henne. Hun har noen sponsorer i dag, får også det man får som landslagsrytter, men det dekker ikke på noen måte alt.

Birgitte med hesten Arganza og eier Anita Gunnerud Johannessen Foto: Anne Grethe Skjølseth

Hun fikk en hjernerystelse i forbindelse med et biluhell for fire måneder siden, som har sittet i til nå. Red for første gang for tre dager siden etter en pause etter skaden fra 4.12.17, og så rett på stevne i dag. Hestejenter assa  syntes jeg kjenner det igjen.

Foto: Anne Grethe Skjølseth

Du kan lese mer om Birgitte her.