Hester som ikke virker

Hege Heieren har gjort sin debut som forfatter med boken Hester som ikke virker, som er publisert av Fair Forlag. De har som mål å gi ut kvalitetsbøker skrevet av talentfulle debutanter eller av forfattere som ikke vil drukne hos de store forlagene, og dette er den 18. boken forlaget gir ut.

Tittel: Hester som ikke virker

Forfatter: Hege Heieren

Utgitt: 2018

Forlag: Fair Forlag

Antall sider: 126

Man blir kastet rett inn i handlingen i boken. Vanligvis er en bok delt inn i kapitler, men denne boken er uten kapitler og teksten er kun delt opp i avsnitt og blogger. Språket er lett, avsnittene kort og som nevnt er teksten brutt opp av blogginnleggene til en av karakterene, nemlig Torunn. Første handling i boken blir vi tatt med til Stall Dyster i Dyster kommune utenfor Oslo. Martine som er hovedpersonen i boken er den første vi møter. På Stall Dyster har hun en hest ved navn Erling, noe også hennes samboer heter.

Martine arbeider til vanlig i en klesbutikk og en av hennes kamper er å selge nok solkrem.
Både i stallen og butikken får vi ta del i sosiale utfordringer i form av svært forskjellige personligheter. Man får ingen presentasjon av de forskjellige karakterene i boken, men man kjenner disse fort igjen ved væremåte.

Som de fleste av oss som står oppstallet og ikke har hestene hjemme kjenner vi alle til at det finnes flere forskjellige typer. Som for eksempel dressurtantene, den forsiktige, den som alltid skal ut å starte året rundt og den nervøse. I boken får vi også møte praktikanten fra NAV som egentlig ikke har noen interesse for hest. Videre får vi lese flere av blogginnleggene til Torunn, denne er til tider drøy når hun flere ganger nevner sine medoppstallører i den form av at hun skriver det mange kanskje tenker.

Det går relativt kjapt å lese denne boken da den ikke er på mange sider men den har en god pose humor. Hester som ikke virker gir oss et innblikk i tankemåten til oppstallørene,  på den måten at det ikke er vanskelig å forstå at det kan oppstå uenighet/drama mellom disse.

Trenger du et avbrekk, er denne boken absolutt å anbefale.