Trippel norsk i junior klassen på AEG!

Dagens andre klasse på AEG var CDI FEI’s Lagprogram for junior. Klassen hadde deltagere fra Sverige, Danmark og Norge men dessverre bare 6 deltagere, men de norske rytterne viste at var best ved å kapre de øverste plasseringene.

Første gang hun rir på en sånn arena, stikker Siri Thelle Tønnesen av med seieren i junior klassen med hele 68,232% Foto: Ane Helena Tveit Nilsen

Siri Thelle Tønnesen NOR og Bonifatius 8 født 2010 som er på sitt andre år som junior vant dagens junior klasse med hele 68,232% -Jeg er veldig fornøyd fornøyd med dagens program, og hesten oppførte seg eksemplarisk! Det er første gang vi begge to noen gang rir på en sånn arena så jeg kan ikke annet enn å være veldig fornøyd! Sier Siri til Dressur Så Klart

Bjarnes kommentar: Klassens yngste hest som blir 8 i år, står ikke i ro i holdet dessverre. Stort skritt, god ren takt i øket skritt. Blir nesten litt for høy i formen øket trav. Får ett urent bytte dessverre. Et flott program men dessverre litt små feil i dag.

Therese Bjerkan og Deja-VU fikk en flott 2.plass i dagens klasse. Foto: Ane Helena Tveit Nilsen

 

Therese Bjerkan og Deja-VU født 2004 e. De Noir 3 ue. Dunhill H, fra Norge stakk av med 2.plassen med en total på 65,151%

Bjarnes kommentar: Mangler litt bæring,blir litt bak lodd til tider noe som kan tyde på at den er litt svak i bakparten. Har et stort skritt og overtramp, men mister takten da det blir for lite energi i skrittet. Altså benforflytningen blir ikke rask nok og da blir kort skritt blir vanskelig.

 

 

En korrekt bygning, er en forutsetning for en godt fungerende hest. Hestens nakke fungerer som en vektstang for balansen i resten av kroppen, og en godt ansatt og vel proporsjonert hals vil være fordelaktig i dressuren. Bjarne Nielsen

3.plasen i klassen gikk til Carmen Grønvold Johanessen og Don Chameur. Foto: Ane Helena Tveit Nilsen.

 

Første års junior rytter Carmen Grønvold Johannessen og Don Chameur NOR født 2005 e. Blue Hors Don Romantic ue. May Sherif tok en flott 3.plass i klassen med en total på 63,334% -Jeg syns det gikk helt greit i dag, vi fikk til mye fint men fikk også mange feil. Han ble litt vel spent da det er første gang han går på en sånn arena men det var veldig gøy, sier Carmen

Bjarnes kommentar: Litt sent holdt, får dessverre en stopp i den første versaden. Viser god aktivitet i bakbenene, og gode taktfaste økninger. Første internasjonale start for Norge som junior, dog skal det sies at Carmen er en rytter med mye erfaring tross sin unge alder og har flere meritter å vise til. Flott og kraftfulle changementer. God galopp. Fin ekvipasje.

Felicia Olofsson og Bellman født 2006 e. Hermes ue. Prestige VDL fra Sverige fikk en total på 62,626%

Bjarnes kommentarI et holdt er det viktig at hesten står riktig oppstilt, men også at den beholder bæringen i holdtet. Det er viktig å se på hestens funksjon ikke bare om volten er 10 meter eller ei. Det som skjer bak salen, gjenspeiler seg foran salen. God bakbensaktivitet vil gi en god bæring.  Viser en flott og romslig økning med god skulderfrihet. Selvstendig hest, blir en del feil hvor rytter må bryte galoppen og få ro på det. Får også et urent bytte, grei galopp men den er ikke like god kvalitet som traven. Virker stresset på omgivelsene i dag.

Sofia Buskhe og Red Starlight født 2007 e. Santana ue. Falleur fra Sverige fikk en total på 61,667%

Bjarnes kommentar: Flott og elegant hest, ønsker mer aktivitet og bakbenene mer innunder. Blir spent i skritten i ene hjørnet og spenner opp, skulle ønske den viser mer overtramp og strekker seg mer i øket skritt, er spent og litt stram bak. I den første bakdelsvendingen skrur den dessverre. Den er ikke halt, men blir til tider uklar i travtakten. Den har en deilig galopp men blir litt forsiktig og litt spent. 

Rytterne velger selv hvilken galopp de skal ri innridningen i, rytteren velger selvfølgelig den side hesten er sterkest i. Bjarne Nielsen

Asta Silje Envoldsen og Traneenggaards Kiago født 2002 e. Bay Roan. Ekvipasjen representerer Danmark.

Bjarnes kommentar: Gir et godt inntrykk, hesten er konsentrert på sin rytter og oppgaven den blir gitt. Ser til dels tungen til hesten flere ganger under programmet. Selv om den er synlig er det ikke sikkert dommerne trekker for dette, kun når den er synlig og stikker den ut. Spenner i nakken i samlet galopp. Asta velger å trekke seg fra dagens konkurranse.

Dommere i klassen var som følgende:

H = Irmeli Summanen

C = Lars Andersson

B = Mariano Santos Redondo