Følgende er demoryttere under onsdagens clinic

Dressurstjernen Kyra Kyrklund tar nok en gang turen til AEG for å dele sin kunnskap med publikum. Onsdag 21. februar holder hun en clinic rett i forkant av Grand Prix-finalen i dressur. Disse ekvipasjene som rir på Lilletur/U25 nivå får vi se under clinicen: 


Kyra Kyrklund, som har representert Finland i seks OL og er landslagstrener for det svenske landslaget i dressur, synes ikke at du skal spesialisere deg innenfor en gren for tidlig i ridningen. –Jeg har fremdeles nytte av tiden som sprangrytter når jeg rir inn dressurhester, sier rideprofessoren. Hun er en rytter og trener det er verdt å lytte til, og erfaringen hennes er unik i nordisk sammenheng. Kyra har foruten allerede nevnte bravader deltatt i fire VM, fem EM og har vunnet flere World Cup-finaler. Dressurtreneren engasjerer mange og påminnelsene hennes er nyttige.
Følgende ekvipasjer vil ri under clinicen:

 

 

Nora Katharine Tysnes og Aquila Foldager hoppe født i 2002  e. Akinos. Nora og Aquila Fodager har vært et team i 6 år, konkurrert på flere nasjonale og internasjonale stevner sammen. De er foreløpig på god vei mot U25-klassene, og håper på å debutere til våren.
Nora er 22 år, studerer PR og markedskommunikasjon til daglig.

 

 

 

Line Østli og Stall K’s Roomy.  Hannoveraneren er født i 2006, e. Rosevelt ue. Wittinger. Disse har vært et team i nesten 7 år, og har vært på landslaget siden 2013. Nå er duoen på vei til Grand Prix. -Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten til å ri denne clinicen med Kyra. Hun var faktisk den første rytteren jeg hørte om da jeg begynte med hest i 2008. Hun er uten tvil, med sin kunnskap og erfaring- mitt største forbilde! Sier Line

Mille Marie Dehn Arvesen og Dancett. Dancett er en tyskfødt hannoveranser født i 2009, e. Danicer ue. White Star. Vallaken deltok i Dansk Varmblod sitt unghestchampionat som 4 åring med en total på 8.240%. Juni 2014 kom Dancett til Mille og her red de 5 års championatet til 75.8%. 2016 debuterte ekvipasjen sammen i MA og startet deres første internasjonale stevne. -Det har vært en bratt læringskurve for både meg og Dancett. Vi har kommet dit vi er i dag sammen. Det er gøy å se seg tilbake å tenke at denne hesten, den har jeg lagd selv fra LA til Inter I! Det at vi har fått denne muligheten til å ri for Kyra, er jeg veldig glad for og setter stor pris på. Vi har aldri ridd på en stor innendørs arena! Det å kunne ri på en stor arena, i ett sånt miljø, med publikum, og få hjelp og veiledning fra en av verdens beste trenere, det er jo en drømmesituasjon! 

For flere gode tips om ridning og trening av hest – på tvers av grener, ta turen til AEG 2018 onsdag 21. februar!