Åsane Rideklubb arrangerte dressurstevne 03-04-02

Første helgen i februar, og første stevnehelg for det nye året på Åsane Rideklubb sitt anlegg. I løpet av denne kalde første februar helgen hadde vi 26 startende ekvipasjer lørdagen og 27 søndagen. Stevnet var satt opp slik at klassene økte i nivå utover dagen, og dermed var LC første klassen.

LC:3 programmet tiltrakk seg hele 14 startende første dagen og 12 startende i vintercup klassen på søndagen. Denne helgen hadde vi vært flinke til å få både store og små til å starte fra egen klubb, og sprangrytterne var så sporty at de flettet hestene sine, hev stigbøylene ned et par hakk og viste kunster innenfor railen.

Vinner av fruktkurv

LB nivået gikk i programmene FEI’s innledende program for children A på lørdag og B på søndag i vintercupen. Dette var den nest største klassen for helgen med henholdsvis 5 startende lørdag og 8 startende søndag. Dette er programmer som er henholdsvis korte, lette å øve inn, gøy å ri og kjapp å dømme. Det er rett og slett fine, gode programmer, som gir children ryttere en unik mulighet, men også den «eldre garde» gøye programmer som byr på litt andre utfordringer enn de andre LB programmene.

Vinner av MB lørdag Ingrid Tveit og overdommer Madeleine Gjesdal.

Litt av målet med dette stevnet var å ha noe for alle og enhver, og i tillegg til å arrangere D-stevne med vintercup hadde vi også satt opp FH-klasse og hadde et eget klubbstevne med ryttertester. Dette for å prøve å få opp rekrutteringen og få til en gøy opplevelse uten at det blir for seriøst og avskrekkende. Vi hadde 3 flotte ekvipasjer til start, og alle red fine programmer i både RLD og RLC.

Vinner av MB søndag Lise Mordal.

Noe av det jeg som overdommer syntes er spesielt gøy å se, er en god sportslig ånd i form av å heie på alle, ønske hverandre lykke til, jubel for alle og enhver, og lykkelige ryttere og hester. Denne helgen ble det oppfordret til at alle som hadde tid til overs skulle sitte og heie på tribunen – på alle, og Åsane Rideklubb stilte så til de grader opp med til tider stappfull tribune! Atmosfæren som ble skapt av dette går nesten ikke an å beskrive, men smilene til de som opplevde det sa alt, det utgjør en forskjell.

En av de flotte ekvipasjene fra RLC

Vi var så heldige denne helgen at flere av våre lokalbutikker hadde troppet opp og sponset oss i senk, Kiwi Liaflaten sponset all maten til kafeen vår i tillegg til å gi oss en fruktkurv vi kunne lodde ut! Hooks Gullgruven har vært en av våre lojale sponsorer lenge og også denne gangen stod de for flere flotte premier til våre deltakere. Egon Horisont, Renseriet, og Pizzabakeren Gullgruven hadde gitt oss gavekort som vi kunne gi i premier, og Åsane Trelast hadde gitt oss spon som vi kunne gi i premie. På vegne av Åsane Rideklubb – TUSEN TAKK for støtten! Dette gjorde en trang økonomi romslig, og når vi i tillegg hadde eget teknisk personell som var behjelpelig med sin flotte dugnadsånd hele helgen, da gikk dette som en lek!

Takk til alle som startet, alle som hjalp til og alle som sponset – dette er en laginnsats uten like!