Ung, lovende og mer eller mindre klar

Helgen 27-28 januar var det duket for en nye runde med trening for unghestene. Treningen var for dyktige Silje Bakken og foregikk på Tanum Ridesenter.

Tekst: Rikke Mysager

Det var hele 12 ekvipasjer som hadde trosset kong vinter for å få med seg dette, og det med god grunn! Rytterne møtte en positiv og engasjert trener som var skikkelig «på» hele økten. Det var hester i alderen 4-7 år, med generelt gode kvaliteter, som var med denne helgen. Det lover godt for dressursporten fremover!

Rikke Mysager og hesten Le Tender e. Tailormade Temptation

For de unge hestene ble det også en god opplevelse da Silje var veldig flink til å ta hesten der den var i utdanningen. Noen lå litt foran i forhold til alder og noen lå litt bak, dette gjorde ingenting for treningen.

Dag 1 var det stort fokus på det helt grunnleggende. Det er mange flinke ekvipasjer på disse treningene, men selv 6 og 7 åringene trenger noen ganger å fokusere på de «enkle» tingene. Silje valgte for de fleste ekvipasjene å bruke dag 1 til å gå noen steg tilbake for å få på plass mer løsgjorthet og korrekt bæring. Hun holdt undervisningen enkel, men konsekvent, og man kunne se at samtlige hester åpnet mer opp og fikk en bedre kontakt, bæring og smidighet.

Dag 2 ble rettet mer mot øvelser. Flere av hestene var tydelig bedre etter en vellykket dag 1 og viste frem hvor langt de hadde kommet i utdannelsen. Noen fikk prøve nye ting og andre jobbet med å perfeksjonere de påbegynte øvelsene.

Foto: Helene Sørum

Det er veldig gøy med en hel helg med fokus på de unge. Utrolig nyttig for hest (og rytter) å starte året med å komme seg litt ut før sesongen går i gang for fullt. Det var også veldig hyggelig å se hvordan vintertreningen har gjort så stor forskjell på flere av ekvipasjene vi kunne se i fjorårets unghestklasser.

Treningen vil fortsette utover våren og påmeldingen til februar er allerede åpen!