UNGHESTTRENING MED SILJE BAKKEN I ROGALAND

I helga 13. og 14. januar var det klart for unghesttrening i Rogaland på Kirsti Svaboe’s flotte anlegg på Soma.

Eline Lode med Stallknektens Verdi, 4 år gammel Norsk Varmblod e: Vivaldi/Ampere Foto: Eivind Furlund

Tekst: Anne Gina Fredriksen

Dressurmiljøet på Vestlandet har lenge vært i sterk vekst og det er også veldig kjekt at antallet unghester nå øker. Totalt deltok 12 ekvipasjer. Rytterne melder tilbake at dette var veldig nyttig og lærerikt. Silje er utdannet berider fra Danmark og er en erfaren unghestrytter som både har deltatt i championater, kåringer og unghest VM. I tillegg til å drive egen stall er hun fast rytter for dressurhingstene til stall Bøgegården. Det var også veldig spennende at hun hadde ridd noen av fedrene til de unge håpefulle firbeinte.
Kirsti Svaboe med Finesse, 7 år gammel Hannoveraner e:Fürstenball/Samarant   Foto: Eivind Furlund
Alle fikk nyttige innspill til videre trening av sin hest og realistiske tilbakemeldinger hvorvidt årets mål var innen rekkevidde.
Silje har vært i Danmark i mange år og har tatt sin utdannelse der. Vi satte enormt pris på at hun ville komme og hjelpe til med unghestene. Det er spesielt kjekt å få besøk av norske ryttere som har hatt suksess i utlandet.
Ruth E. Vareberg med Langeskovs Twilight, 6 år gammel Dansk Varmblod e: Tailormade Temptation/Blue Hors Don Romantic Foto: Mona Hatteland Varhaug.
Vi har også spurt Silje om hennes tanker etter helga:
“Spesielt synes jeg kvaliteten på hestene var god og noen bedre enn andre. Det var noen spennende emner å arbeide videre med, selv om ikke alle var alderssvarende utdannet. Jeg er sikker på at i hvert fall halvdelen kommer til å starte aldersbestemte championat i år.
Vi har jobbet mye med å få hestene til å gi etter og forme seg runde foran, ved at motoren i bakbenene hele tiden er i gang. Det er viktig at man får hestene til å bruke kroppen sin riktig sånn at gangartene kommer til uttrykk og at hesten går uten spenninger. Mange overganger og temposkift er en viktig del i hestens grunnutdannelse.”
Kjersti Moen Fagerheim med Stella Maris, 7 år gammel Hannoveraner e: Scolari/White Star Foto: Foto: Eivind Furlund