Hjemme hos Kristin Andresen

Neste ut i Dressur Så Klart sin serie “Hjemme Hos” er hesteieren og den tidligere rytteren Kristin Andresen.

Hva arbeider du med til vanlig?
– Jeg arbeider med eiendom, hester og mine Indiaprosjekter.
Hvor lenge har du holdt på med hest?
-Mitt første barndomsminne er foran på sadelen med morfar på søndagstur.
Din barne eller ungdoms rideklubb?
-Det er så lenge siden, at det ikke eksisterte noen klubb på Os den gang. Idag er det to, Moldegaard og Lysefjorden.
Hvorfor ble det dressur?
-Egentlig sprang først, men så fikk jeg en datter, som ønsket å gå videre med dressuren.
Kristin er ofte å se under dressur stevnene i Norge. Fra venstre: dommer Torunn Knævelsrud, Elizabeth Farbrot, Kristin Andresen og overdommer Tuula Stie.
Har du selv konkurrert? (I så fall, hvilke klasser har du deltatt i?)
-Jeg har bare vært til start i sprang; 110cm med min lippizanerhingst Mio.
En hest som har betydd mye for deg og hvorfor?
-Jeg har mange hester, og blir lett forelsket om det er en med en litt spesiell personlighet. For øyeblikket er det Romeo! Han er bare helt fantastisk, i tillegg til å være den vakreste hest jeg vet om. Mio var også helt spesielt. Stolte 100% på meg og fulgte meg over alt.
Har du/eller hatt noen verv i hestesporten?
-Har sittet 4 år i forbundsstyret og veldig mange år i styret i Oslo Ryttersportklubb.
Rekker du å ha noen andre interesser?
-Prøver å få lagt inn litt styrke og balansetrening når jeg er hjemme.
Kristin Andresen (Ferd) mottok innsatsdiplom for sponsorstøtte til klasser og clinic under AEG.
Hva brenner du for?
-Jeg har i alle år brent for rekrutteringen til sporten. Den går ned! Rideskoler legges ned og stevnedeltakelsen går ned. Det verste er alle rideskolene. Vår FERD rideskoleundersøkelse, viste at største delen av rideskolene er private. Forbundet må gjøre mer for disse. Mine tanker har vært å få folk inn i rideskolene og ut på konkurransebanene. Det er en vinn vinn situasjon for både de private og klubbdrevne rideskolene, samt NRYF. Jeg synes det er viktig at den manglende rekrutteringen blir punkt 1 hos forbundet. Det er vel og bra med hestevelferd og andre temaer, men der er vi faktisk ganske flinke i Norge. NRYF må ikke bli stående igjenn på stasjonen når toget går.
Hva gjør at du bidrar så mye til sporten som du gjør?
-FERD og jeg har i mange år nå bidratt med millionbeløp til sporten, men nå har jeg varslet forbundsstyret og administrasjonen om at det er slutt. Vi er ikke interessert i å bruke penger på sporten, når det utelukkende rekrutteres blandt venner og familie til stillinger i adm og i trenerapparatet. Det skjer ingen reell vurdering av søkere og deres kompetanse. Trenere og søkere med svært høy kompetanse og ikke minst resultater internasjonalt, blir ikke vurdert. Det samme ser vi i de ulike komiteer og utvalg.
De samme sitter der år etter år og håndplukker sine. Dette har vi sett veldig mye av i dressuren, men også i andre grener. Nytt blod, nye tanker og ideer er jeg sikker på ville
Gi resultater på mange fronter. Men problemet er som en av våre fremste trenere, Tormod Bakke Johnsen sier, «Vi slipper ikke til!»Det er veldig trist at dette rammer svært mange, da vi hittil har sponsret, FERD Rideskolecup, FERD Comebackcup, FERD og JJ Horses Unghestchampionat, FERD Landsmesterskap, NM, Lag NM, Hallmesterskapet, Dressuren og clinics under AEG, Hest i Næring og et antall int og nasjonale klasser i inn og utland, for å skaffe norske dressur- og sprangryttere tilgang til int kvalifiseringer.Vi er ikke lenger interesserte i å støtte opp under et slikt system, som vi har sett over lenger tid i NRYF.
Bilde av fjorårets vinner av FERD Comeback Cup, Torunn Knævelsrud på Thammy sammen med Kristin Andresen er fra FERD. Foto: Rebecca Mender.
Om du kunne velge en dag, hvordan ville denne være?

-Min drømmedag er en problemfri dag uten telefon eller mail, en frisk og glad familie og gjerne unghestene mine rundt meg.

 

Hilsen Kristin