Dressur og julegrøt på SJR

Sandnes og Jæren Rideklubb arrangerte i helgen sitt årvisse D-stevne i dressur med klubbmesterskap. Deltakelsen var høyest i de laveste klassene.

Tekst: Vigdis By

Når november kommer samles dressurfolket til førjulsfest på Sandnes og Jæren Rideklubb, med god ridning og tradisjonsrik julegrøt laget av kortreist melk rett fra kua! Og ikke en hvilken som helst ku heller, men fra kyrne i fjøset til stevneleder Eldbjørg Håland.

 • Det er fjerde året vi lager julegrøt med ekte gardsmelk til førjulsstevnet vårt. Vi synes det setter en egen spiss på arrangementet, sier Eldbjørg.

Det er for øvrig siste gang at Elbjørg og det gamle dressurutvalget står i spissen for dressurstevner på Sandnes og Jæren. Et nytt dressurutvalg står klart til å overta. Både gammel og nytt utvalg var med og arrangerte i helgen for å sikre en sømløs overgang.

 • Et utrolig kjekt og vel gjennomført distriktsstevne. Mange flotte ekvipasjer som fikk høye prosenter og satte personlige rekorder. Vi hadde også positive og kjekke dommere, forteller leder av det nye dressututvalget Rita Vigre Vølstad.

Det var 43 startende under stevnet. Flest startet i LC og LB, med 15 startende hver i de åpne klassene lørdag. Det vitner om god rekruttering til dressursporten i regionen. I klubbmesterskapet søndag var det sju startende i LC, tre i LC for skolehest, fem i LB og 3 i MB. Dessverre var det ikke nok påmeldte til at det ble klubbmesterskapsklasse i LA. Peter Fischer og Siri Oftedal Lode var dommere under helgens stevne.

Premierte i klubbmesterskapet:

LC:3

 1. Vilde Myhre Håland og Tarino, 68,400 %
 2. Aimee Ryan og Balthazar van Soma, 68.000 %
 3. Mona Ulas og Rimkert, 65,000 %

LC:3 skolehest

 1. Lena Berakvam, Zolva V, 68,400 %
 2. Camilla Austrått, Roderick, 66,000 %
 3. Tove Skretting, Joy, 60,000 %
Søstrene Linda og Dina Hellevik Nesvåg fikk Gull i hver sin klasse på Klubbmesterskapet på Sjr i helgen.

LB:5

 1. Linda Hellevik Nesvåg, Rebell af Pan, 72,083%
 2. Lisanne Marileen Verheul, Amigo (XVIII) 67,083%
 3. Maria Selliken, Max af Quality, 63,500%

MB:2

 1. Dina Marie Hellevik Nesvåg, Lille Engvangs Lasse, 64,118 %
 2. Vigdis By, Canonball Alfarvad Z, 61,471 %
 3. Siri Christiansen, Alougran Z, 58,235 %
Søstrene Linda og Dina Hellevik Nesvåg fikk Gull i hver sin klasse på Klubbmesterskapet på Sjr i helgen.

Øvrige resultater, se www.horsepro.no