Vinterens dressur cup!

I helgen gikk startskuddet til vinterens dressur cup på Grenland, stevnet var full etter et døgn og det har vært lange dager, men et hyggelig stevne og mange positive mennesker.

Grenland Ryttersportsklubb arrangerer i vinter «Grenland Dressurcup» for hest og ponni.
Cupen går over 3 stevner og arrangeres i klasser fra LC til MA, hvorav MB og MA arrangeres
som L-stevneklasser, og LC – LA som D-stevneklasser. Stevnene arrangeres på Vallermyrene
Rideanlegg i Porsgrunn. Neste runde av cupen blir 20-21 januar og finalen vil gå 3-4 mars 2018.
Grenland Ryttersportsklubb holder til på den gamle militærleir i Porsgrunn vi har ca. 275 medlemmer og der av er det ca 40-50 aktive dressurryttere fra rekrutt til Kristin Lie Aas som er landslag rytter. De har de siste årene prøvd å få opp rekrutteringen ved å arrangere treninger og programtreninger flere ganger i året, derfor er det også viktig med stevner på hjemmebane. -Vi arrangerer 6-7 dressurstevner og for at gi et tilbud til klubbens ryttere må vi har Distriktsstevner da det er viktig for rekrutteringen og det er det nivå hovedparten av klubbens rytter er på, da er det også lettere å arrangere L og E stevner hvor klubbens medlemmer jobber på dugnad og vi har færre egne ryttere med. Vi har en flott gjeng med hjelpere fra aktive ryttere til dem som bare har lyst å hjelpe på stevner og liker atmosfæren, og klubbens medlemmer kan bruke anlegget på vallermyrene gratis mot å hjelpe til på stevnene. Sier en av stevnelederene, Pernille Poulsen.
-Når vi valgte D-L stevne er det for å favne mange av klubbens egne ryttere og så også har et tilbud til andre ryttere på sør-øst landet,i tillegg er et D-L mere økonomisk for oss enn et rent distriktstevne pga mere oppstalling.  Det å ha en cup gjør også at flere planlegger vinterens stevner hos oss. At vi denne gang fikk sådan en pågang at stevnet var nesten full etter et døgn hadde vi ikke drømt om, og vi har hatt lang venteliste og det er trist ikke å få plass til alle. Vi opplevde at flere i den forbindelse meldte i klasser som ekvipasjen var overkvalifisert i og så håpet de kunne bruke den plass til å bli flyttet til riktig klasse, noe som ikke lar seg gjøre og gir veldig mye mere jobb for oss som arrangør med ventelister, så vi håper fremover at det ikke meldes i klasser som ikke er aktuelle for ekvipasjen og heller gir beskjed om å komme på en venteliste.
Denne gang hadde vi dessverre ingen rekrutter med, men vi hadde en FH rytter med noe vi setter pris på og håper flere får lyst til å komme til oss, for anlegget er fullt tilrettelagt for FH ryttere med rampe ut i ridehallen og mulighet til å komme inn i kafeen og ellers på anlegget.
De plasserte i lørdagens MC klasse.
Vi har sett fin dressur fra LC til MA, i tillegg har det vært comeback cup for Vestfold og Telemark rytterregion hvor også jeg som stevneleder også har deltatt. Vår 17 år gammel fjording har vært den som virkelig har levert, 2&3 pl i LC og 1&3pl. I LA med min datter Elisa.
Vi på Grenland har en god dugnads ånd, og flinke folk som stiller opp for klubben i deres og vi har flinke sponsorer som stiller opp i cupen.
Vi har også satt i gang en stewardpris, hvor den rytter som markerer seg positivt mht. Hestevelferd og annen oppførelse overfor mennesker og dyr, prisen deles ut på finaledagen 4. Mars.
Vennlig hilsen

Pernille Poulsen