Kretsmesterskap i dressur i Nord-Trøndelag 16.-17. sept. 2017

KM  i Nord-Trøndelag ble i år arrangert av Skeyna Kjøre-og Rideklubb og fant sted på Valum Hestesportsenter på Skogn i Levanger.

De plasserte i KM norske raser. Fra venstre Tonje Stegali og Vetleraua, 3.plass, May Randi Hatling og Gullhaugsvarten, 1.plass og lengst til høyre Mimi Oust og Varda, 2.plass.

Skeyna har ca 75 medlemmer i alle aldre og er en allsidig klubb med utøvere i både sprang, dressur, knøttecup og kjøring. Vi har ikke noe eget anlegg og er ikke knyttet til noen spesiell stall. Medlemmene har stort sett oppstalling på mindre staller rundt i bygda, og de som bor på gård, har dem hjemme. Vi har også en del rideskoleryttere som medlemmer. Det er 2 ridesentra i vårt område hvor vi kan leie bane når vi arrangerer stevner. Det er også 3 private 20x40m baner i bygda som kan brukes til treninger. Vi er heldige og har utdanna trenere i både sprang, dressur og kjøring blant våre medlemmer. Klubben er godkjent satsingsklubb.

I år var det meldt hele 55 ekvipasjer til stevnet, noe som er uvanlig mange her i Nord-Trøndelag. Det førte til at vi måtte få tak i 1 dommer ekstra på kort varsel. Heldigvis var Snorre Aakerøe (DD1) ledig og stilte opp i tillegg til Anne Grundvig (DD4) og Eva Letnes (DD2). Litt spesielt var det at det var påmeldt 13 lag til lagkonkurransene, mens KM senior og KM junior/ungrytter måtte avlyses pga. for få påmeldte.

De plasserte i KM Ponni, Mari Killingberg på Jopie, Ingrid Neverås Opheim på Intercooler Forest og Olivia Dyrstad på Amalie`s Surprice.

KM ponni gikk i LB:3 og LB:4. Her deltok 7 ekvipasjer. Mari Killingberg fra vår egen klubb vant på rideskoleponnien Jopie. Ingrid Neverås Opheim fra Verdal og Olivia Dyrstad fra Steinkjer kom på de neste plassene.

Som eneste rytterkrets i landet arrangerer nå Nord-Trøndelag eget kretsmesterskap for de norske hesterasene. Vi håper med dette å få flere av disse hestene med i sporten og dermed bidra til å øke interessen for dem. Her deltok i år 3 dølahester, 1 fjordhest og 1 nordlands-/lyngshest. Dette mesterskapet gikk i LB:4 og LB:5 og May Randi Hatling fra Verdal vant på dølahesten Gullhaugsvarten, med fjordhesten på 2.plass og en dølehest på 3.

Vinnerne av KM Lag Hest : Gunn Eva Killingberg på Darco og Mimi Oust på Varda fra Skeyna Kjøre- og Rideklubb.

Det deltok 6 lag i lagkonkurransen for ponni, derav 3 lag fra Skeyna. Lagene besto av 2- 3 ekvipasjer der minst 1 red LC:3 og minst 1 red LB:4. Laget Stall Homnes med Mille og Olivia Dyrstad og Tuva Hustad Saur fra Steinkjer vant. Team Løksdal`n fra Verdal ble nr.2 og et av Skeynalagene nr. 3.

I lagkonkurransen for hest var det påmeldt 7 lag : 4 fra Verdal, 2 fra Skeyna og 1 fra Steinkjer. Her var det klassene LB:5 og LA:4 som ble ridd. Skeynalagene «En svart og en gul» og «Team MEM» tok både 1. og 3. plass, mens «Ung og lovende» fra Verdal tok 2. plassen.

Stevneleder Erik Vatne og sekretariatets trofaste slitere Anniken Munkebye og Melanie Soto.

Stevneavviklinga gikk greit og uten uhell takket være god innsats av medlemmer og foreldre. Tidsskjemaet holdt sjøl om HorsePro sluttet å fungere etter 3 klasser på lørdag. Klubben hadde kjøpt inn 20 refleksvester med logo som alle medhjelperne på stevnet brukte. Det fungerte fint og ble lagt merke til. Vi følte at stemninga var rolig og god, og at både deltagere, dommere og tilskuere koste seg i det fine været. Valum Hestesportsenter har også en flott beliggenhet, høgt og fritt med fantastisk utsikt innover Trondheimsfjorden.

Hilsen Mimi Oust