En hyllest uten like!

Roy Syvertsen er mannen som alltid stiller opp, alltid er blid og gir deg alltid en hjelpende hånd. -På tide at Roy Syvertsen får noe tilbake etter alt han har gjort, sier Lene Kragh til Dressur Så Klart.

 

Roy Syvertsen har i en årrekke vært i hestemiljøet. Han er tidligere feltrittsrytter men på grunn av ryggproblemer måtte han legge opp karrieren som rytter. Da begynte hans karriere som kusk. Han har i alle år jobbet i politistallen i Oslo. Ved siden av dette kjørte han oppdrag for politihestens venner.

Mitt første minne om Roy har jeg fra jeg var rundt 4-5 år, jeg trodde at Politihestens venner var Roy og at det var han som eide favoritt fjordingen min Tyra. Jeg ville veldig at Tyra skulle være min egen, og at Roy skulle selge meg denne hesten. Dette kunne han selvfølgelig ikke. Charlotte 29.

Disse samarbeidet med Lene Kragh som den gang drev Trosterud Stallen. Fjordingene Roy kjørte oppdrag med flyttet opp til Trosterud Stallen, her ble de brukt til kjøreoppdrag og etterhvert begynte han å konkurrere med fjordingene. Roy var med på treninger og startet etterhvert både nasjonale og internasjonale stevner både i Norge og utlandet med de små gule. Etter noen år med fjordingene tok han over par hestene til Lene Kragh, Goggen og Småen. Disse konkurrerte han med i både NM, Nordisk og VM. Han har vunnet Nordisk for to spann, deltatt i flere NM og ikke minst VM. Sist var han kvalifisert til VM i Stockholm i 1990 men fikk dessverre ikke reist på grunn av en skade.

Sier aldri nei

Roy er en person som aldri sier nei, hans stiller alltid opp for alle uansett hva det skulle være,om du trenger hjelp til å slå på en sko, eller du har punktert. En mer godhjerta mann skal man lete lenger etter. Han har i dag to sønner som han er veldig stolte av og gjør alt for dem.

Roy var en person som aldri sa nei og alltid stilige opp for alle. Vi jentene på Trosterud fikk masse sprang timer og felt timer uten at han noen gang skulle ha noe for det. Han lastet opp buss og henger så alle fikk med seg hester på treninger og konkurranser. Når jeg startet med kjøring selv hadde jeg buss sammen med Roy og han passet alltid på at jeg fikk vært med på stevnet og lånte meg sin finvogn så jeg kunne ha den i dressuren. Roy hadde med seg min onkel Kristian Løken som groom. Tone Løken.

Roy har dessverre vært borte fra kjøringen en stund, men vi håper nå at han kan komme tilbake for fult. Under Kingsland Oslo Horse Show søndag 15.10.17 fikk han nemlig overrakt to nye varmblodshester fra Sverige. Wills AS har sponset et to spann til Roy fra Christer Phålsson i Sverige. Dette er hester av god kvalitet, og de håper han får stor glede av disse. Drømmen må være å kunne kvalifisere seg til Nordisk 2019 på hjemmebane som avholdes på Bjerke.

Utdeling av pris

Søndag før World Cupen skulle starte fikk Roy overrakt to prisen. Lene Kragh, Elizabeth Farbrot og Drude Fogh var initiativtakerne til å lage en venne hyllest, med god assistanse fra Kjersti Jensen. Sjekken på hele 100.000,- Norske kroner hadde Kjersti Jensen gleden av å overrekke. Hele 248 personer har bidratt til denne gaven i forskjellige summer.

Fra venstre: Morten Aasen, Drude Fogh, Roy Syvertsen og Kjersti Jensen. Foto: Elizabeth Farbrot

-Jeg er helt overveldet, jeg har ikke ord. Sier Roy til Dressur Så Klart da vi spurte om hva han følte etter å ha mottatt denne hyllesten.

Nå kan drømmen bli i oppfyllelse, og han kan nå komme i gang med kjøringen igjen. Roy gleder seg stort til å få comeback i sporten igjen, og klarer han å kvalifisere seg til Nordisk i 2019 er det faktisk hele 20 år siden Roy konkurrerte sist. -Det er bra for kjøresporten av Roy kommer tilbake, sier Lene.

Roy hilser på en av de nye hestene hans. Foto: Elizabeth Farbrot

-Jeg viste ingenting om dette i forkant. Lene Kragh ringte meg å sa jeg måtte komme til den ene utgangen. Jeg tenkte at nå har det vel skjedd noe, som jeg må hjelpe til å fikse. Skjønte at noe var i gjære da jeg så to av politihestene stå klare. Hvorfor var de her? Tenkte at nå skjer det noe, men hadde ingen aning. 

Fra venstre: Lene Kragh, Morten Aasen, Andre Ringlien, Drude Fogh og Elizabeth Farbrot. -En som alltid stiller opp,en som fortjener en pris som dette er virkelig Roy Syvertsen, sier Morten Aasen.

Gutta til Roy, Linus og Marius syns det var kjempe kult og moro at faren deres fikk en sånn pris. Selv om gutta må dele faren sin med hele heste Norge bruker Roy all sin tid på å være med barna. Men det var vel kanskje først nå at de skjønte hvor mye han betyr for oss alle. -Det fortjente han virkelig! Verdens beste pappa! 

Roy sammen med sine to barn, Linus og Marius etter han hadde fått overrakt sjekken på 100.000,-