Innlegg fra Line Østli

Line: “I fire år har jeg vært en del av det norske landslaget for junior og youngrider. Roomy og jeg, har deltatt på samtlige nasjonale og internasjonale mesterskap, men i år fikk sesongen en litt annen vri. Jeg hadde håpet så å stille til start i U25-klasser, men slik ble det ikke i år. Fremover er det trening på agendaen.  Under årets NM var det ikke utøver-rollen jeg hadde, men trener-rollen for Signe-Christine Forberg Lillerud.

Når jeg selv konkurrerer, er jeg ofte i min lille boble og får egentlig ikke med meg så mye før jeg er ferdig med å ri. Denne helgen fant jeg ut at det faktisk er ganske hyggelig å være på stevner, og at folk er veldig hyggelige. 

Det var veldig moro å være trener på stevne! Jeg har aldri gjort det før, så at NM skulle være første gangen, var litt ekstra stas. En NM deltakelse skaper mye sommerfugler i magen, så det å holde hodet kaldt mens du er full av adrenalin og nervøsitet, er noe man må øve på, for det er en egen kunst å holde fokus. I år var det litt andre nerver jeg kjente på, for det var ikke for meg selv, men for Signe-Christine. Jeg ønsket at hun skulle oppnå gode runder, få tilbake godfølelsen og mestre det vi hadde trent målrettet på.» 

Signe-Christine: «Line og jeg har hatt et samarbeid i litt over en måned, noe som har fungert veldig godt. Enda en stor opplevelse er over, og dette gikk over all forventning! Da vi startet med å trene for Line, klarte vi for eksempel ikke å ri piruetter, men da vi sjekket protokollen etter dag en på NM, så vi at jeg hadde fått 8! Kan trygt si at all treningen med Line ga nytte! Vi endte totalt som nr 10» 

Line: “Mye spennende har skjedd siden jeg dro hjem fra Tyskland, deriblant den 6-årige hoppen «Dakota,» som jeg nå har i tilridning.  

Dakota er en spennende unghest for fremtiden og som stadig viser fremgang. Moro er det også at eier Synne-Cathrin Forberg Lillerud er fornøyd, som er det viktigste!”

Synne: «Jeg har hatt Dakota siden 28 juni, og hun er det beste som har hendt meg. Hun er fantastisk på alle måter! Hun står per dags dato hos Kjersti Gjulem, og blir ridd av Line Østli. Dakota har blitt mykere i munnen, fått mer muskler, spesielt nakken, og generelt blitt en mer høyreist frøken. Line har greid å få frem gangartene hennes, og det kommer bare mer og mer. Hun har også trent på changementer, og jeg greide for første gang å bytte ordentlig på henne!! Dette kunne jeg ikke klart selv. Hos Kjersti trener de mye på miljøtrening med alle hestene, slik at de blir trygge i alle situasjoner. Dakota trives godt, og er blitt veldig forelsket i hesten til Line. Vi prøver å få til at jeg kommer til Line og rir to dager i uken, så jeg selv også får ridd litt. Gleder meg fremover!» 

Planene er mange, vi setter oss mål og det er viktig at man hele tiden har noe å strekke seg etter