Nord-Østerdal Hestesportsklubb

2 og 3. september arrangerte Nord-Østerdal hestesportsklubb klubbmesterskap for sine medlemmer i både sprang- og dressurridning. I tillegg var det åpne klasser for ryttere fra andre rideklubber. Stevnet ble avholdt på Storsteigen vgs sitt anlegg på Alvdal i flott høstsol. 

KM Vilde og Grim, Andrine og Grendar, Johanna og Neran. Foto: Harriet Larsen

Klubbmesterskapet er delt opp for junior og senior, hvor det konkurreres på forskjellig nivå og både i sprang- og dressurridning.  På lørdagens dressurkonkurranse startet det 21 ekvipasjer i klasse LC. Vinneren av klassen ble Rørosingen Ane Dille Andersen med Freyjas Vilja. Andreplass gikk til Marianne H. Hamland med Sogod, også fra Røros. Tredjeplassen tok Maren K. Løken med Bråtens Bråfin, fra Tylldal/Rendal rideklubb. Dette var også ekvipasjens aller første stevnestart, så ekstra sterkt å ta med seg plassering hjem.  I denne klassen ble klubbmesterne i Nord-Østerdal hestesportsklubb ( Nøst ) for dressur junior kåret. Gullmedaljen tok Vilde Brun med Nes Grim, elev og skolehest ved Storsteigen vgs. Sølv gikk til Andrine Langleite med Grendar og bronsen tok Johanne Holden med Neran, som også er elev og skolehest ved Storsteigen.

KM dressur senior Liv Kristin Dybsand og Hanne Syversen. Foto: Harriet Larsen

Klasse LB hadde fem deltagere. Førsteplassen gikk til Liv Kristin Dybsand med Leirdals Birk. Andreplassen tok Hanne Vibeke Syvertsen med Shining Winner. Begge fra Nøst. De fikk også gull og sølvmedalje i klubbmesterskap for senior. Tredjeplassen gikk til Ane Dille Andersen med Freyjas Vilja, som tok med seg  to av to mulige plasseringer.

Tonje Morønning Foto: Birgitte Garsjø.

Klubben er meget godt fornøyd med stevnehelgen. Det er en jevn økning i antall deltagere på stevnene og vi kan trygt si at hestesporten er i vekst i Nord- Østerdalen. Nord-Østerdal hestesportklubb satser nå videre på klubbutvikling, og vi er tatt med i Norges rytterforbund sitt klubbsatsningsprogram, hvor målet er å få til en bærekraftig rideklubb med satsning både i sporten og med breddearrangement med og uten hest. I tillegg holder vi nå pusten mens vi venter på viktig avgjørelse i fylkestinget i oktober. Vi har opprettet et AS som vil bygge hall i tilknyttning Storsteigen vgs, så i oktober blir både leieavtale med fylkeskommunen ( som skoleeier) og makeskifte vedtatt. Vi krysser fingrene for en ridehall klar høsten 2018, og vi gleder oss til å få til jevn trening året rundt og flere stevner.

Innsendt av Nord-Østerdal Hestesportsklubb