Ingen dressur under årets KOHS!

Hvorfor blir det ingen dressur under årets KOHS? Dette spørsmålet stilte Dressur Så Klart per mail til showsekretær Kris Leirfall i Kingsland Oslo Horse Show. Her kan du lese KOHS sin redegjørelse:

-Som du vet er KOHS et stort arrangement som mange hesteentusiaster har et forhold til. Utgangspunktet vårt er at vi skal arrangere 5* World Cup i sprang med alt det innebærer av krav og spesifikasjoner. Kvalitet, økonomi, sportslige tilbud samtidig som det skal være en arena for utvikling av sporten nasjonalt. Hovedfokuset er naturlig nok sprangsporten gjennom etablering av cuper med finaler for ponni, junior og unge ryttere, forklarer Kris. Imidlertid har det fra vår side også vært et ønske om å benytte anledningen til å legge til rette for å løfte andre grener, spesielt dressur. Det har vi fått til ved at vi har arrangert 2* og 3* dressurstevner etter samme mal som for sprang med cuper, kvalifiseringer samt internasjonal deltagelse.

 –Vi er stolte av det vi har fått til og takknemlige for alle bidrag for å få realisert våre ambisjoner. Vårt stadig voksende publikum har oppfatninger om hva de ønsker av KOHS, og vi får mange og gode oppfordringer om underholdning, presentasjon av nye grener og generell profilering av hesten som selvfølgelig fellesnevner. Tilsvarende gjelder våre sponsorer og samarbeidspartnere som har gode velkvalifiserte innspill til hvordan vi kan løfte KOHS enda mer. Så skal det hele sys sammen, planlegges og ikke minst finansieres før vi til slutt konkluderer.

Dette er litt av bakgrunnen for våre vurderinger. I år ble resultatet at dressuren utgår av programmet. Så er det viktig å si at ting endrer seg og det kan fort bli en ny situasjon for fremtidige KOHS.arrangere 5* World Cup i sprang med alt det innebærer av krav og spesifikasjoner. Kvalitet, økonomi, sportslige tilbud samtidig som det skal være en arena for utvikling av sporten nasjonalt. Hovedfokuset er naturlig nok sprangsporten gjennom etablering av 

Synd for dressurrytterne og publikum

-Det er synd for dressurrytterne, sier rytter Siril Helljesen, som har representert Norge i internasjonale konkurranser, OL i London 2012 og på Telenor Arena.  – Det er spesielt gøy å ri på hjemmebane og fantastisk å få ri under så store forhold som et slikt stevne som KOHS gir. Det er synd for publikum. Jeg tror folk liker variasjonen av hestesporten når de er på KOHS. På samme måte som jeg synes det er spennende og underholdende å se gode sprangklasser, så tror jeg også at sprangfolket setter pris på god sport innen dressuren. Jeg tror også stevnet hadde vært tjent på å vise de store grenene innen sporten, og ikke kun være et rent sprangstevne. Men det viser seg vel først etter stevnet om det ble like populært og bra besøkt som andre år.

-På store internasjonale stevner og under mesterskap ser man at dressur er veldig populær og godt besøkt av publikum. Det hadde vært helt fantastisk om vi kunne få til et stevne som trekker gode og kjente navn til dressuren. Et stevne med World Cup status på hjemmebane må være drømmen, sier Siril.

 

Internasjonal dressur på AEG 2018

-Det er synd at Oslo Horse Show har droppet denne grenen i sitt program, sier hesteeier Kristin Andresen som er veldig engasjert i dressursporten. -Men Morten Aasen synes at det ikke er nok penger i dressuren og at den tar for lang tid. Å skaffe sponsorer til 100.000 pluss per klasse er vanskelig. Men heldigvis deler ikke Eirik Berentsen den oppfatningen, så det blir internasjonal dressur for alle aldersbestemte klasser på AEG i midten av februar, kan Kristin fortelle. Det viser seg at det er flest tilskuere på dressuren og dette gleder jo en dressurentusiast å høre!

Karoline Kumle og Dumbldore B vant FERD Trophy FEI`s individuelle program for Ponni. Her sammen med sponsor, Kristin Andresen. (Foto: Mette Sattrup/www.sprangen.com)

-I tillegg kommer Kyra Kyrklund og den tyske landslagstreneren Hans Heinrich Meyer Zu Strohen samt Tobbe Larsson. Dette blir både dressur og hestekunnskaps-fest! Dressur er en av de mest voksende grener i NRYF. Ikke minst har vi veldig dyktige unge ryttere, også i Europeisk målestokk, så det er synd at Kingsland Oslo Horse Show dropper dressuren, sier Kristin.

Kristin Andresen (Ferd) mottok innsatsdiplom for sponsorstøtte til klasser og clinic under AEG.

 

Grenleder i dressur, Stig Arne Mellerud, har valgt å ikke kommentere saken.