Hövler Small Tour 2017

I helgen var det dukket for Hövler Small Tour 2017 som gikk over 3 konkurranse dager. Touren ble avholdt samtidig som Landschampionatet for unghester på Nes Ridesenter.

Første avdeling gikk i Prix St. George og lag UR som ble avholdt på fredagen. Klassen for andre avdeling var Intermediaire I FEI som gikk lørdag. De 10 beste sammenlagt etter avdelingene fikk så muligheten til å ri finalen på søndag som gikk i Intermediaire I Kür FEI. Her fikk vi se mange flotte ritt.

Vinneren av Hövler Small Tour 2017 sammenlagt ble Linndis-Marie Nordvoll Olsen og Stall-K’s Rofino. Stall-K’s Rofino e. Romanov er en 9 år gammel vallak som har vært i Linndis sitt eie siden hesten var 4 år gammel. En seier sammenlagt smaker enda bedre når man har utdannet hesten selv. I forkant til stevnet på Nes Ridesenter hadde Linndis trent to dager med Paul Fielder, og en bedre oppladning kunne nok ikke ekvipasjen hatt. Til vanlig rir hun ikke hesten så mye/hardt før et stevne. Øvelsene kan hesten, så det er fokus på å holde han myk i kroppen og glad i hodet.

-Under stevnet på Nes var han veldig fin, spesielt på lørdagen da jeg hadde en veldig god ridefølelse! På fredag ble det for mange dyre feil, da faller prosenten fort. At jeg lå sammenlagt som leder etter 1 og 2 avdeling tenkte jeg ikke så mye på. På søndag gikk vi inn med blanke ark alle sammen og kür er jo bare gøy! Rofino var nok litt sliten, men gjorde sitt beste. Her ble det også noen dyre feil men at vi kan ligge rundt de prosentene selv med feil ser jeg bare på som veldig positivt! gleder meg enormt til neste år med enda litt mer styrke og smidighet i øvelsene etter vintertreningen. Dressur er gøy! Sier Linndis til Dressur Så Klart.

Egenavlet

Eva Kindal og Eks Ment To Be debuterte i helgen på sin egenavlede hest. Under første avdeling fikk ekvipasjen en 3.plass med 66,776% og under andre avdeling fikk de 66,408%. Søndagen debuterte de sammen i kür, og her tok de en flott 1.plass med en total på 69,333%!

-I 2001 kjøpte jeg mammaen til Ment II Be. Hadde noen da sagt at jeg skulle ri kür på min egenavlede hest og selv synge hadde jeg nok bare ledd av dem! Nå har jeg gjort det, vi vant, det er fortsatt uvirkelig. Det har vært mange år med hardt jobb, helt fra jeg var barn. Jeg er rideskolejenta som var i stallen til alle døgnets tider. Mine foreldre hadde ikke råd til å betale for mer enn et ridekurs så jeg har møkket og fòret mange timer mot gratis ridetimer. Når jeg ikke rei eller jobbet i stallen sto jeg i ridehallen og fulgte med på ridetimene. Jeg ville bare lære mer om ridning! Når jeg etter hvert fikk låne rideskolens ponni å ri på dressurstevne med lærte jeg fort at skulle jeg få poeng på dressurstevnene måtte jeg ri både pent og nøyaktig. Det har jeg tatt med meg videre i hestelivet og nå ser jeg betydningen av den læringen jeg tilegnet meg i unge år. Sier Eva Kindahl til Dressur Så Klart.

EKS Ment II Be ble født hjemme i garasjen i 2007. Året før kastet hans mor et føll 7 uker før termin så gleden var stor når han kom til verden. Han vant føllfestivalen hos JJ Horses med bla. tre 10-tall. Han har deltatt i Unghest-VM som både 5 og 6-åring. Etter å ha vært lånt bort i 2 år fikk Eva han hjem fordi han ikke fungerte. De klarte ikke å sette fingeren på hvorfor. Så fikk Mentos som han blir kalt i det daglige kolikk etter kolikk. Etter hvert ble det mindre og mindre intense smerter og det gikk lenger og lenger tid mellom anfallene. Det skulle ta ni måneder før han ble bra.

Jeg tror at mine «fasiliteter» med utegang og foring med kun høy reddet livet hans. Så begynte opptreningen! Ingen krav, ingen forventninger, han fikk den tiden han trengte. Jeg trener for Paul Fielder og Tormod Bakke Johnsen, det er en veldig fin kombinasjon. De er begge hestemennesker ut i fingerspissene og jeg har stor tillitt til dem. I våres følte vi alle at han var i så fin form at vi kunne starte MA og St. George. Det ble til en drømmesesong og når vi i helgen debuterte i Intermediare I var det en felles debut. Jeg ville at min kürmusikk skulle fortelle noe. Derfor er «Perfekta som vänner» valgt med hjertet. At vi vant er selvfølgelig veldig stort og helt uventet men det forteller egentlig bare hva tre mennesker, nemlig dommerne, synes om vår oppvisning. Vi som driver med sporten vet jo at de kan ha veldig forskjellig oppfatning. Det er mange som har kommet frem, ringt, sendt melding og sagt at de fikk både gåsehud og tårer i øynene da vi var inne på banen. Vi klarte å berøre mennesker, det er den største seieren! Ment II Be er en fantastisk hest og vi har fått et spesielt bånd. I perioden da han var så syk måtte jeg lære meg å lese mange og små signaler. Jeg har studert hans beteende i mange timer og det har også vært til hjelp i ridning og trening. Han spiser fortsatt kun høy og lever fortsatt ute på løsdriften sammen med sin lillesøster. Det enkle er ofte det beste! Sier Eva.

Eva og Mentos under premieutdelingen søndag. Foto: Privat

Nummer to sammenlagt og nummer tre i søndagens kür finale ble Louise Almlund Løkken og den 8 år gamle hoppen Libs Arkasi e. Myrstads Armani. Louise hadde hele 3 hopper med seg til start i helgen, men tross av nok å gjøre klarte hun å ri inn til flotte prosenter både i Hövler Small Tor 2017 og Landschampionatet for unghester.

 -Kjempefornøyd med det plasseringene, da vi ikke hafde fått trent så mye med musikken i forkant, den ble nemlig ferdig den morgenen vi reiste. Sier Louise til Dressur Så Klart.

Louise Almlund Løkken og Libs Arkasi. Foto: Privat

 

For resultatliste se her.