Fredrikke Bjerkåsholmen seiret i både 5-og 6 års under Landschampionatet for unghester

Under helgen ble Landschampionatet for unghester avholdt på Nes Ridesenter. Championatet ble avholdt samtidig som Hôvler Small Tour 2017.

I helgen hadde Fredrikke med seg den 5 år gamle vallaken Jinx e. Jazz oppdrettet og eiet av Kristin Andresen, og den 6 år gamle Dice e. Desperados som også er eiet av Kristin Andresen. Fredrikke har hatt hestene i ca ett år og de står oppstallet på Helgstrand Dressage i Danmark til vanlig. Her får hun hjelp til å utdanne hestene av dyktige trenere, en mulighet hun er svært takknemlig for.

-Jeg har trent frem til dette stevnet i lengre tid. Det er så utrolig mye disse unghestene skal lære på kort tid. For hvert år de blir eldre er det nye øvelser de skal mestre. For meg er det vitkig at hestene syntes det er gøy å arbeide og at de går inn på banen med toppende ører og motivasjonen på topp. Derfor legger jeg mye vekt på variert arbeid. Vi har dager vi rir dressur, mens andre dager vi drar ut på tur og trener kondisjon eller kanskje setter opp noen hindre. På den måten holder jeg motivasjonen til hestene oppe, og ikke minst kroppen frisk. Med motivasjon og en frisk hest kommer man også lengre. Sier Fredrikke til Dressur Så Klart.

Fredrikke med hestene Dice og Jinx. Foto: Elizabeth Farbrot

Fredrikke og hestene ankom Nes Ridesenter på fredag, her fikk hestene en liten treningsøkt på stevnearenaen. Begge hestene tok det pent, og de nye omgivelsene var ingen distraksjon. Først ut på lørdag var 6 år gamle Dice. De red et flott program, men fikk dessverre litt problemer med byttene. Men selv med litt problemer fikk de et flott 9 tall for skrittet. Jinx på 5 år var neste Fredrikke skulle ri, han våknet litt opp inne på banen, men gjorde heldigvis ikke noe mer ut av det, -Det er deilig å få litt ekstra piff på konkurransebanen, så lenge de oppfører seg. 

Dennis Fisker, den danske unghest dommeren under finalen. Foto: Elizabeth Farbrot

Lørdag ble hun i 5 års klassen med Jinx belønnet med 78,00% som holdt til en andre plass, og i 6 års klassen med Dice fikk hun et total på 79,40% Begge hestene vant sin klasse søndag. Jinx ble beste 5 års med en total på 77,60% og Dice beste 6 års med 76,60%.

-Det var utrolig gøy og ikke bare vinne med den ene, men også den andre. Helgen kunne ikke gått noe bedre enn dette. Jeg vil også si at det var et utrolig flott stevne. Arrangørene hadde styr på alt, og flotte premier og et veldig stille og rolig arrangement.

Catharina Lorentzen Lund og Thiara de Lorentzia tok en flott 3.plass i finalen med 73,60% Foto: Elizabeth Farbrot

Louise Almlund Løkken hadde denne helgen med seg 3 hester til start, alle oppdrettet i Trøndelag. Helt til topps gikk hun 4 åringen Berge’s Roxette  e. Romanov (er lillesøster til Wanilla som gikk 5års.) Det var første gang på tur i byen for Berge’s Roxette noe hun tok med knusende ro og oppførte seg eksemplarisk. Ekvipasjen ble belønnet med 78,20%

Louise Almlund Løkken og Berge’s Roxette. Vinner av 4års.

Videre hadde Louise den 5 år gamle hoppen Berge’s Gold Wanilla e. Mr Gold. De vant det innledende programmet for 5 åringer på lørdag med en total på 78,60%. Søndagen måtte de seg slått av Fredrikke og Jinx, men de red inn til en flott 2.plass og ble belønnet med 76,80%

-Denne hoppene er etter Mr Gold, og jeg er særlig begeistret for hennes ridbarhet og temperament. Sier Louise til Dressur Så Klart.

Louise Almlund Løkken og Berge’s Gold Wanilla som ble nummer to under årets finale.