Norges beste senior er kåret

Sist helg gikk NM Dressur 2017 av stablen på Borge Ridesenter. Dressur Så Klart har tatt en prat med de tre medalje vinnerne for senior.

Louise Almlund Løkken og Mr. Gold stakk av med den gjeveste medaljen, nemlig gull medaljen. Etter første og andre avdeling lå det ganske likt mellom Louise og sølvmedalje vinner Ellen Birgitte Farbrot. Det hele skulle avgjøres under finalen som ble avholdt sist søndag. Ekvipasjen viste en flott kür som ble belønnet med en total på 73,60%. Sammenlagt fikk Louise og Mr. Gold en total på 210,525.

Louise Almlund Løkken og Mr. Gold G, tok en andreplass i 7-års under falsterbo Horse Show. (Arkivfoto)

-Jeg er mest fornøyd med at jeg klarte å holde nervene i sjakk og stole på at vi hadde trent nok hjemme, for å kunne være med i toppen. Sier Louise.

For tiden har ikke Louise noen trener, men hun gjør det hun kan for innhente inspirasjon. Dette kan være artikler om dressur, clipmyhorse (disse viser veldig mye dressur fra stevner) og ved å lære av alle de forskjellige hestene hun rir til daglig. For at hesten skal levere syns Louise det er flere ting som er viktige, men det at man skal kjenne sin hest ut og inn er det viktigste. Mr. Gold liker for eksempel ikke å trenes etter han har spist. Louise sørge derfor at han ikke ris før tre til fire timer etter sist fôring. I tillegg har han lært å tisse før trinsen kommer på. Videre må han ha en liten hvil etter vært måltid. En mann med stor M kan man si.

Etter to spennende avdelingen ble det i finalen avgjort at den dansk baserte nordmannen Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Tahennya tok med seg sølvmedaljen hjem til Danmark. Ekvipasjen fikk en total på 204,587.

På spørsmål fra Dressur Så Klart om hva hun var mest fornøyd med sier Ellen Birgitte:

-Det var forskjellige ting hver dag! Jeg er glad for at hun ikke hadde feil i noen serier hele helgen. Piaffen lykkes bedre denne gangen og var mer som den pleier å være hjemme.

Til daglig rir Ellen Birgitte for Hasse Hoffmann som er en kort kjøretur fra Stutteri Følle Strandgaard. For at Tahennya, eller Henny som hun kalles hjemme, skal levere på stevner så må hun føle seg som en dronning, hun krever nemlig oppmerksom som de fleste hopper. Henny har nå blitt en hoppe med god erfaring fra stevner men da hun gikk som avlshoppe frem til hun var 7 år gammel var alt veldig skummelt i starten.


Bronse medaljen i årets NM gikk til Stine Marie Gøtesen og Danilla som fikk en total på 203,029. Ikke mye skilte sølv og bronse vinnerene.

Under ekvipasjen sine ritt alle tre dagene var Stine mest fornøyd med at Danilla var så ridbar og konsentret. Danilla som går under flere kallenavn der hjemme (Nilla, Lilla, for å nevne noen) er en dame som ikke liker overraskelser. Nilla er en følsom sjel som hele tiden må føle seg vel og være forberedt til alt hun skal være med på. For at Nilla skal levere under stevner er det arbeidet som blir gjort til daglig det blir fokusert på. Alt fra trivsel i stallen og til ridning. Ekvipasjen trener for Poul Fielder, og ellers får Stine god hjelp fra de som er rundt henne til daglig.

Dressur Så Klart gratulerer så mye!