Historisk dag for norsk dressur!

Stemningen og spenningen, man kunne høre stillheten! Alle kunne ta og føle på nervene! Onsdag 10. august gjorde Young Rider jentene våre det!

Tekst og foto: Elizabeth Farbrot

Onsdag 10. august 2017 skrev de norske jentene historie da laget tok en 4. plass under EM i Roosendal, Nederland. Stemningen rett før det hele ble avgjort kan beskrives som magisk! Alle nordmennene satt samlet, flere tastet og regnet på hvor mye Norge måtte ha for å beholde plassen. Men de holdt! Ikke nok med det men Norge var 0.844% bak Sverige som tok bronse medalje, så nære var de norske jentene.

Alexandra Gamlemshaug Andresen og Empire B leverte et supert program og de beholdt fokus og ro på det hele. De har hatt rimelig kort tid som et team og fungerer så godt sammen og ble belønnet med 71,18% !

 

Alexandra og Empire B fra et tidligere stevne.

Helena Liholt Gulli og Tobajo Picez blir bare og bedre og fikk 70,60%!
Mathilde Nilseng Mellerud og Riverdance har også hatt en super stabil sesong, de fikk 68,52%
Kristin Lie Aas som studerer i Århus i Danmark og har med seg hesten Danois dit, de har helt klart hatt en super utvikling og fikk 67,21% .


Lag konkurransen ble som følgende:


Tyskland 222,4 poeng
Nederland 214,1 poeng
Sverige. 211,1 poeng
NORGE . 210,3 poeng

Landlagsveterinær Ellen Margrethe Giving er på plass under EM.

Men vi skal ikke glemme junior jentene våre, de satte virkelig høy standard! Elisabeth Fjornes og Maserati er med i sitt første EM og leverte et supert program og ble belønnet med 69,89! De har helt klart funnet noe flere knapper og rir med mer power enn før, og ble første uplasserte  junior på plass nummer 21 av 79 startende!

Mathilde Klaesson og Sanbæks Rio red også et stabilt og fint program i veldig fin form og fikk 68,4 %og ble nummer 41. Kristine Falback og Revell’s Herkules, de var med på EM sist år også, og leverte også i dag. De ble belønnet med 67,89 og ble nummer 44. Stine Olsen Lund og Revell’s Hexia fikk 64,64 % ble nummer 67.

Dressur Så Klart Gratulerer så mye!

Dette er en herlig gruppe jenter hvor latteren sitter løst, de stiller opp for hverandre, er sosiale og blide. Videre forteller jentene at det er fine baneforhold, alt er innenfor korte avstander, mye publikum og spiseplasser. En fin ramme rundt et mesterskap som EM.
I dag fredag, er det tid for de individuelle konkurransene.
For resultatlister og startlister se her.