En drøm er blitt oppfylt! Vol. 2

Omtrent på denne tiden for 4 år siden skrev jeg et gjesteinnlegg til Dressur så klart! etter å ha deltatt under EM for sportsaraber med min egen lille araber-flink-flakk Zarak.

Lite viste jeg da at jeg skulle skrive et Vol. 2, hvor en ny drøm nå har gått i oppfyllelse.

I september 2016 pakket jeg leilighet, stall, 2 hester og 1 hund og flyttet til Danmark etter å ha hoppet i det med begge bena og kjøpt en gård i Hampen, på Midt-Jylland.
Og planen? Å jobbe med hest på fulltid selvfølgelig!

Etter 15 år i vaktbransjen var jeg skikkelig lei jobben, og drømmen om å jobbe med hest på heltid har vært der siden jeg var barn. Men hva jeg skulle bli når jeg ble stor har alltid vært noe usikkert.

Nyetablert 20*60 m ridebane Foto: Privat

Jeg reiste til England rett etter videregående for å bli Ridelærer. Og jeg jobbet også på rideskole en stund etter jeg kom hjem igjen. Men jeg fant ut at dette ikke var noe for meg, og fulltid i vaktbransjen ble liksom det jeg måtte gjøre for å tjene til livets opphold, eller rettere sagt hestenes opphold.

Jeg har også lenge ønsket meg egen gård, med hest i hagen og muligheten for å rusle ut til hestene når det passer (det passer jo stort sett hele tiden). Jeg kikket lenge i Sverige, hvor prisene er noe lavere en i Norge. Men jeg kunne jo ikke bare flytte vel? Langt til jobb osv. Så hva gjør man da?
Man finner endelig ut hva man skal bli når man blir stor!
Valget falt på Hesteterapeut, og innen jul 2015 hadde jeg meldt meg på studiet ved Nordisk Heste- og Hundeterapiskole As, med oppstart i august 2016. Dermed begynte ballen å rulle.

Jeg nevnte for min trener Thomas D. Larsen at jeg vurderte å kjøpe noe i Danmark. Så var det gjort. Han satte meg i kontakt med sin svigerfar, som er landbrukskonsulent, og i juni ’16 var kjøpskontrakt på en 107 mål stor eiendom med hus på 300 kvm og over 2000 kvm driftsbygninger og egen «hagedam» på 2,4 mål signert. Adresse Hampen, og bounset(!) I rideavstand til treneren.

Driftsbygningen under riving og som ferdig stall. Foto: Privat

Fra overtagelse i september og til jul sto gården regelrett på hodet. At huset jeg skulle bo i var mer skittent en driftsbygningen var en ting, men vinduene var også i rimelig dårlig forfatning, så i vinter har jeg levd med god gjennomlufting når det har blåst. Og det blåser jo stor sett hele tiden her da.  Dårlig isolering førte også til manglende vann i de kaldeste periodene. Det frøs rett og slett.
Det har vært, og er stadig, et kjempe prosjekt da det tidligere har vært svineproduksjon og ikke hest på gården.
Tidligere eier har heller ikke vært særlig flink med vedlikeholdet.
Første prosjekt var å få byttet det gamle halmfyret ut med et nytt og langt mer økonomisk, miljøvennlig, mindre arbeidskrevende og for ikke å glemme brannsikkert pillefyrings anlegg. Her var jeg heldig å kunne søke tilskudd og fikk dekket nesten 50 % av utgiften.
Driftsbygningen ble revet innvendig, nytt vann, avløp og gulv lagt. Nye vinduer og dører satt inn, nytt LED lysarmatur montert i alle driftsbygninger og selvfølgelig innredet til hest. 18 bokser, 3 stellespilt, 1 vaskespilt, nytt fôrrom, samt toalett fasiliteter står nå klare. Det samme gjør en 20*60m utendørs bane, og en liten treningshall på 14*25m.
Og med Stats-skog som nærmeste nabo har jeg endeløse turmuligheter for både 2- og 4-bente rett utenfor dørterskelen.

Vaskeplass og stellespilt klart til nye beboerer flytter inn. Foto: Privat

I stuehuset er 1 salens 110 kvm totalrenovert med mulighet for å leie ut værelser, med tilgang på eget kjøkken og bad. Håpet er at noen glade hestemennesker vil leie hele 1 salen. Om ikke den blir leid ut blir det mulighet for ferieopphold e.l.

Fremtidsplanene er klare. Jeg var per 1. juli ferdig utdannet Hestemassør og laserterapeut. Jeg reiser nå rundt og behandler hester med massasje, herunder segmentmassasje, bindevevsmassasje, bindevevs mobilisering, stretching og triggerpunktsbehandling, og laser. Jeg behandler også andre dyr med laser.
Og i september starter jeg videreutdanningen til Hesteterapeut hvor vi 1 semester starter med Rehabilitering og 2 semester går i gang med Leddmobilisering.
Studieåret 18/19 står akupressur på planen.
Her på eiendommen skal det leies ut bokser til privatoppstallører og det skal åpnes Rehabilitering i en del av stallen hvor jeg selv tar hester inn til behandling og gjenopptrening. Første hesten kommer allerede i slutten av august, hele veien fra Norge.

Utsikt fra den nyrenoverte 1 salen. Snart blir det også hester og se ute på jordet. Kunne du tenke deg å nyte denne utsikten hver dag med din egen hest rett utenfor? Det er det ennå mulighet for. Foto: Elizabeth Farbrot

Det gjenstår stadig masse arbeid før jeg kan si meg ferdig med prosjektet, blant annet salrom, kontor, luftegårder og beiter, samt en renovering av min del av stuehuset. Men huset har i hvertfall fått nye vinduer så til vinteren slipper jeg vind i håret når jeg nå måtte ha tid til en hvil i sofaen, og vannrørene er lagt om og isolert sammen med store deler av huset. Så når jeg ikke jobber skal jeg nok allikevel holde varmen.

Både Dynastar og Inger trives i sitt nye hjem. Foto: Elizabeth Farbrot

Men en del av prosjektet gjenstår stadig. Jeg mangler et Firma-navn!
Derfor vil jeg gjerne lage en konkurranse hvor premien er en gratis massasje-behandling av din hest.
Siden jeg bor i Danmark og ikke er i Norge så ofte har jeg alliert meg med mine medstudenter ved Nordisk Heste- og hundeterapiskole, så om du bor i et område jeg ikke dekker skal vi nok allikevel sørge for at du får premien.

Konkurransen er da og finne på et firmanavn og lage en logo.
Kriterier:
– Navn og logo skal representere meg som Heste-terapeut og stedet som oppstallings og rehabiliterings stall.
-Navn og logo må være originalt og må ikke kunne forveksles med andre terapeuter/behandlere.

Frist for innsendelse er 1. oktober og vinneren kåres i løpet av oktober måned.
Vinneren blir direkte kontaktet, samt annonsert på min Facebookside: @hesteterapeut.student.Inger.K.Thronrud

Forslag sender på mail til: ikthronrud@hotmail.com å merkes med LOGO i emnefeltet.
Jeg vil på forhånd få takke for hjelpen og ønske lykke til!

Inger Kathrine Thronrud