Reisebrev fra Nordisk

Dressur Så Klart har fått reisebrev fra FH Rytter Silje Marie og hennes flotte hest Præstemarkens Vivaldi, fra deres tur til Nordisk Baltisk Mesterskap.

Tirsdag 27. Juli

Dagen jeg hadde ventet på i nesten 3 uker, dagen for avreise til nordisk var endelig kommet. Vi skulle ta turen til Sverige for å delta på vårt første nordiske mesterskap, vårt første internasjonale stevne. Vi var på stallen kl 9 for å pakke det siste, og for å laste alt på hengeren. Da kl var 12 satt vi kursen mot Sverige. Vi hadde avtalt å møte resten av laget på stevneplassen kl 17, og ønsket derfor å reise  i god tid dersom det noe skulle skje på veien.  Vivladi tok den 4timers  lange reisen veldig fint.

Da vi tok av veien inn til ridesenteret var det et fantastisk syn som møtte oss. Ridesenteret var omgitt skog. Det var store grønne beiter, ridehus, store  flotte ridebaner og fine turveier. Da vi var framme ved stallen satt vi Vivaldi på boks og pakket ut.

På kvelden ble Vivaldi og jeg med  Lucky og Anita å skritte litt rundt for å gjøre oss bedre kjent på det store området. Vi dro fra stallen ca kl 21 , til hotellet for å få litt søvn..

 

Onsdag 28. Juli

På onsdag våknet vi  opp til sol og strålende vær. Vi fikk lov til å ri inne på konkurransearenaen på formiddagen. Det ble en kortere treningsøkt på Vivaldi. Tiden for ridning og tiden for hesteinspeksjon var lagt ganske nærme hverandre, så for å være sikker på at vi rakk å ha han ferdigflettet til vet sjekken, ble det en treningsøkt med flettene på. Alle hestene på laget gikk gjennom vet sjekken og vi var klare for morgendagens lagkonkurranse.

Torsdag 29.juli

Torsdag var første konkurransedag, og vi hadde start 11:22.Treneren min Helena Trulsen da Silva hadde tatt turen til Sverige for å hjelpe oss under stevnet. Hun hjalp meg på oppvarmingen, og Vivaldi føltes super, han var der han skulle være. Under oppvarmingen hadde jeg vært ganske avslappet, men da jeg red inn på konkurransebanen kjente jeg at adrenalinnivået var blitt relativt høyt. Jeg gledet meg veldig, og håpet på at jeg ville huske programmet.  Til tross for en litt stresset pilot som klarte å gjøre to feilridninger, ble det seier i dagens klasse.  De andre rytterne hadde også noen gode runder med sine hester, og det ble sølv til det norske laget.

 

 

Fredag 30. Juli

Nok en dag med strålende sol, men med kraftig vind.  Jeg hadde ridd den første konkurransen dagen før, så jeg viste hvor jeg skulle varme opp, og hvor jeg skulle ri programmet.  Jeg hadde fått senket skuldrene flere hakk. Dagens starttid var 11:23. 1min senere enn dagen før, så tidsskjemaet fra torsdagen passet perfekt. Hesten var fin, og jeg gledet meg virkelig, jeg var klar for å nyte øyeblikket. Nok en gang skulle jeg og Vivaldi få ri for Norge. Hesten var fin gjennom hele programmet, grunnet misvisende signal fra meg ble det galopp i den ene travøkningen. Vi endte på 66% og det holdt til 1. Plass, og individuelt gull.

På lørdagen ble det en rolig dag, og vi hadde muligheten til å samle nok krefter før søndagens kür-finale. Det ble en skrittetur rundt på området på Vivaldi, og jeg brukte mye av dagen til å hvile.

 

Søndag 2. Juli

Det var klart for finalen, og vi skulle vise frem vår nye kür. Jeg var veldig spent på hvordan det ville gå.  På lydsjekken dagen før hadde det vært vindstille, og på søndagen var det en del vind. Vi tok sjansen og skrudde opp lyden 2 hakk.  Jeg hørte musikken godt, og Vivaldi så ikke ut til å bry seg om lyden.  Vivaldi gikk et supert program og vi endte på 68% og det ble med det nok en 1. Plass.  Etter premieutdelingen pakket vi sammen, lastet på hengeren og var klare for hjemreise. Med to gull og ett sølv i bagasjen satt vi kursen mot Norge. Stevnet gikk over all forventning og jeg har lært mye.

 

Det har vært utrolig gøy å få være en del av det norske para dressur laget.  Laget bestod av veldig hyggelige og inkluderende mennesker og jeg følte meg som en del av gjengen fra første dag. Oppsummert har det vært en fantastisk opplevelse og en super gjeng å være på tur med. Dette har gitt meg minner for livet!

Hilsen Silje Marie og Præstemarkens Vivaldi