Hønefoss Dressurfestival 2017

I helgen 14-16. juli avholdt Hønefoss og Ringerike Rideklubb sommerens Dressurfestival.

Amalie Olsen Stakvik og Vancouver Foto: Marita Sørum

I strålende solskinn åpnet stevnet på fredag med hele 153 startende ekvipasjer! Her gikk klassenivået fra LC til FEI YR. Klassene var store noe som er veldig positivt for sporten. På fredagen kunne flere glede seg over første kvalifisering til NM, debut i en høyere klasse og ikke minst ridegleden.

De plasserte i fredagens FEI YR. Fra venstre: Elise Hellem Ratvik, Kaja Wilhelmsen Rokstad, Charlotte Moen og Siv Evelyn Krog Morberg.

Lørdagen var alle glede over det herlige sommerværet værgudene tilbyde, dog kunne det nesten bli litt for varmt for de som skulle starte. Heldigvis er den ene ridehallen isolert så den holdt seg kjølig selv utover dagen. Denne dagen var det ikke mindre enn 178 startende som skulle til pers.

Linn Kristin Stavang og Spanggaard’s Fabriano. Foto: Marita Sørum

 

Det kreves sitt å arrangere stevne med så mange startende og på 3 baner samtidig. Noe Hønefoss og Ringerike Rideklubb klarte veldig bra. Festivalcupen gikk fra klasse LC til MC, vinneren ble den som sammenlagt over to dager hadde den høyeste poengsummen. I lørdagens LA:2 var det ikke mindre enn 37 startende i klassen, det er ikke ofte en klasse er så full utenom mesterskap. Kjempe bra!

Anne Berit Lundberg og Mosegaardens Fini. Foto: Marita Sørum

Flere hadde valgt å overnatte enten i bobil, telt eller campingvogn som gjorde at det var veldig sosialt rundt på plassen. Lørdag kveld fyrte også arrangøren opp flere griller til alle som ønsket å grille i finværet. Lørdagen gikk som smurt fra arrangørens side, og det var bare blide folk å se.

Iselin Olsen Hustad og Hermes 1. Foto: Marita Sørum

Natt til søndag kom uværet dessverre, flere måtte flytte teltene sine for å unngå vannmengdene. Heldigvis sluttet det utpå morgenkvisten så det var kun et få tall som måtte ri i regn. Søndagen var det også mange til start, nærmere 156! Tørr ikke tenke på hvor mange protokoller arrangøren måtte regne i helga:)

Iril Helen Ulvøen og Filucca. Foto: Marita Sørum

På søndag ble det avholdt finale i alle Festivalcup klassene, men som også var åpne for alle andre. Ellers gikk det klassenivå fra LC til VB noe som ga et stort klassetilbud til ekvipasjene. Alt i alt var det en flott helg for tilskuere, ryttere, hester og teknisk personell.