Viktig! Husk at det fra 01. mai 2017 er det flere nye dressur programmer!

Nye, oppdaterte dressurprotokoller for spesialdressur gjelder fra 1.mars/1. mai 2017. Alle programmene for spesialdressur er nye i 2017, men de reelle endringene er små.

Dressur Så Klart oppfordrer alle til å gå inn her for å se de nye og riktige programmene. Horsepro er desverre ikke oppdatert så hver sikker på at du lærer deg det riktige programmet.

 

Det er noen små justeringer i øvelsene i FEIs programmer f.o.m. Prix St Georges og opp (unntatt GP 16-25) og i FEIs programmer for junior og ungryttere. Justeringene har ingen betydning for rytterne. For MA:1 NRYF 2009 og VB:1 NRYF 2012 er det blitt valgfri bisling trinse eller kandar. Da blir det også valgfritt med pisk og sporer i disse klassene.
Nye dressurprogram fra mai 2017:
Fra 1. mai 2017 gjelder det nye dressurprogrammer i LC og LB, og det er enkelte endringer i LA:1, MB:1 og MB:3. Alle de nye programmene har årstallet 2017 i tittelen. Noen har også fått ny nummerering. Det er viktig at både arrangører og ryttere bruker de riktige programmene fra denne datoen. For alle programmene regnes nå hilsen uten tøylene i venstre hånd som feil (- 2p i standardprogram, -0,5 % i unghestprogram) og ikke som feilridning.