Dressurstevne på Sandbakken

29. april 2017 ble et av årets siste dressurstevner med de gamle dressurprogrammene arrangert på Sandbakken, Vinstra, i regi av Fron Ride- og kjøreklubb (FRON). En solfylt dag med blide funksjonærer og fine ekvipasjer beskriver dagen godt. 

Tekst av Ingeborg Victoria Tvete

Ida Martine Sandbakken og Beauty (XIV) (FRON) red et nøyaktig og pent program. De tok 1.plassen i LB:2 Foto: Line Johnsgård

FRON er som flere av klubbene i distrikts-Norge er liten klubb. Med kun 25 enkeltmedlemsskap og 5 familiemedlemsskap har vi ikke mange medlemmer å benytte oss av til dugnader. Vi har 13 aktive konkurranseryttere, disse er flinke til å bidra på stevnedagene både med nok starter og som funksjonærer. I tillegg stiller de uvurderlige ikke-konkurrerende medlemmene opp for at FRON skal kunne arrangere D-stevner på tross av størrelsen. I løpet av året arrangeres det 2 til 3 stevnehelger der det settes opp både sprang og dressur. I de siste årene har dressuren gjort en oppsving, men flere av sprangstevnene har dessverre måttet bli avlyst.

Ingeborg Victoria Tvete og dølahesten Møllerbron (FRON) i LA:2. Foto: Andrine Solberg Killi

Helgens dressurstevne var i liten skala med totalt 19 starter. Et godt stevne å debutere på, noe flere gjorde. Line Johnsgård og Teigevår var blant de debuterende ekvipasjene, og det ble en svært god debut med 3.plass og 62,8% i LC. For andre ryttere var målet å kvalifisere seg til andre stevner og mesterskap. Ane Brunsberg Torgersen og Stensli Junior (LHMR) red LB, og klarte å oppnå målet om å kvalifisere seg til Dølahestmesterskapet 2017.

Kamilla Lien Suleng og Moslåttas Miss Scarlet (STAV) i LB:2. Foto: Eline Krok

For FRONs ryttere var det en spesielt vellykket stevnedag med 3 av 5 mulige premierte plasseringer, og første uplasserte til de to siste ekvipasjene. Det viktigste å trekke frem er allikevel den gode stemningen det er mellom rytterne, og at det rett og slett er en hyggelig, sosial aktivitet å dra på stevne! Jeg er stolt over å være medlem i en klubb med flinke og engasjerte ryttere som støtter opp om sine medryttere, og håper at de som tar turen til FRON fra andre klubber også synes at det er hyggelig å komme til nettopp Sandbakken.

Line Johnsgård og Teigevår (FRON) tok 3.plassen i LC:2 på sitt aller første stevne sammen! Foto: Eline Krok
Ida Eline Kristoffersen og Savannah’s Secret (NORDV) Foto: Eline Krok

Interessert i å vite mer om FRONs aktiviteter? Sjekk ut vår instagramkonto @fronrideogkjoreklubb.

Ane Brunsberg Torgersen og Stensli Junior (LHMR) reiste hjem med kvalifiseringen til årets dølahestmesterskap i boks. De startet både LC og LB. Foto: Eline Krok

Premierte ekvipasjer (fullstendige resultatlister finnes på Horsepro) LC:2 9 startende, 6 ulike klubber. 3 plasserte: 1) Heidrun Israelsen og Sandbakkens Maestro (SKJÅ) 65,600% 2) Anina Skansgård Kolobekken og Kleivens Sinella (MGRK) 64,400% 3) Line Johnsgård og Teigevår (FRON) 62,800% – > aller første stevnestart

LB:2 7 startende, 5 ulike klubber. 2 plasserte: 1) Ida Martine Sandbakken og Beauty (XIV) (FRON) 68,148% 2) Andrine Solberg Killi og Bronco Dilla (FRON) 67,407%

LA:2 3 startende, 3 ulike klubber. 1 plassert 1) Aurora Kimberley van der Velpen og LL Royal Delay (LHMR) 61,481%

Aina Skansgård Kolobekken og Kleiven Sinella (MGRK) viste fin ridning i LC:2, og endte opp på 2.plass i klassen. Foto: Eline Krok