Gøy at alle kan delta

Fire år gamle Teddy fikk i helgen prøve seg på noe helt nytt. – Det er kjekt at Arendal og Grimstad Rideklubb gir et tilbud for absolutt alle, smiler rytter Kristine Bang.

 Til vanlig er det foran vogna kaldblodstraveren Bjønnum Teddy er i sin komfortsone. Da Kristine plutselig fikk en frihelg valgte hun derimot å la den unge hesten debutere i både sprang og dressur under helgens UK-stevne på Fevik. Lørdag red vi 0,40m noe Teddy klarte med glans, smiler hun. Egentlig er det travløp den unge hesten trenes frem mot, men Kristine liker å gi hestene varierte utfordringer. -Søndag red vi rekruttklassen på stevnet og det var kjempegøy å se hvor godt Teddy trivdes innenfor railen. Dressur er et godt supplement til travtreningen og vi rir dressur så ofte vi har mulighet, forteller hun videre.

Alder ingen hindring

Men det stopper ikke der. Kristine deltok også i LB med den 22 år gamle nordlandshesten Dallas. Dallas er en veldig morsom hest å ri for han er en stor ponni pakket inn i en liten kropp. Han kan veldig mye og gjør alltid sitt beste, forteller hun om ponnien som har utallige sprang, mounted games og polocross stevner på samvittigheten. Videre kan hun fortelle at hun er storfornøyd med dagen. -Jeg syntes det var et kjempefint stevne med god stemning og hyggelige mennesker. Ekstra moro er det at AGR arrangerer klasser for alle slik at alle kan delta. Det er også gøy å komme på stevne med ”ikke typiske dressurhester” og bli tatt så godt i mot av absolutt alle, smiler hun videre.

Kristine Bang er storfornøyd med Bjønnum Teddys debutt på sprang og dressurbanen denne helgen. Foto: Privat

Dallas eier og Teddys matmor Ellen Senum roser rekruttklassen opp i skyene. – Jeg syntes denne klassen er et spesielt godt tiltak for å introdusere flere til dressursporten og medlemskap i klubber knyttet til NRYF. Et skikkelig lavterskeltilbud som passer for alle slags hester og ryttere, roser hun tiltaket.

 

Sommer, sol og Sørland

I sekreteriatet ble deltagerne blant annet møtt av en smilende dame. Kari Bratteland sitter i klubbens dressurkomite og kan fortelle om fornøyde deltagere fra rekrutt til LA.

– Vi fikk mange positive tilbakemeldinger på dette stevnet noe som er veldig gøy, forteller hun. Dressurkomiteen hviler derimot ikke lenge og sommerens store happening på dressurfronten på Fevik er allerede under planlegging. – Vi arrangerer elitestevne med klasser fra LC til Grand Prix. Vi mangler bare de siste små justeringer på proppen før denne kommer online på Horse Pro. Vi kjører stevnet i år som i fjor på to railer og vår hyggelige kafe holder så klart åpent. Hold av denne helgen og kom og del Sørlandssommeren med oss, smiler Katrine Klitgaard avslutningsvis.

 

Katrine Klitgaard og Dressur Så Klart oppfordrer dressurryttere til å komme til AGR til Sommerstevnet :)