Parzival hylles en siste gang

Adelinde Cornelissen. (Foto: Carina Carlsen)

SISTE NYTT: Parzivals avskjedsdato er nå satt, og det blir en avsaling verdig en stjerne, på en arena han selv har stått som verdenscupvinner. 

Adelinde Cornelissen og den 20 pr gamle vallaken, Jerich Parzival (Jazz x Ulft) har hatt en fantatsisk karriere, med blant annet høydepunkter som OL-sølv, VM-medaljer og et EM-gull.
I sommer valgte Cornelissen å trekke seg fra OL, da Parzival latet til å ikke være i form. Siden det har de ikke vært å se på konkurransebanen, men noen avskjedsseremoni har enda ikke funnet sted.

Ikke før nå: 11.mars i ‘s-Hertogenbosch, Nederland, arenaen han i 2013 vant WC-finalen, vil Parzival ta farvel med sitt publikum på hjemmebane, etter noen fantatsiske år i dressursportens tjeneste.
Jeg ville gi Parzival avskjeden i Nederland, og vi har gode minner fra Indoor Brabant, skriver Cornelissen på sine nettsider.

2015 var første gangen på syv år ekvipasjen ikke var med på det Nederlanske EM-laget. Cornlissen opplyste da om at pensjoneringen ville bli en gang iløpet av 2016, men etter OL har det vært helt stille. Dette resulterte i en del spekulasjoner om hvorvidt det ble et comeback, da ekvipasjen sto på den nederlandske A-listen tidligere i år. Cornelissen gikk da ut og avkreftet ryktene, og kunne fortelle at Parzival nå er pensjonist, og nyter dagene med turer i skogen.