Totilas gjør comeback – vises i hingsteshow

Foto: Jacob Melissen, Pesse.

SISTE NYTT: Totilas har ikke vært å se offentlig siden EM i Aachen 2015, da han ble strøket grunnet en skade. Nå gjør han comeback ved en hingstevisning i Frankrike, der han vil vises for hånd. 

Totilas vil vises under hingsteshow i Saint-Lô, Frankrike,18-19 februar, hvor Totilas vil vises iøpet av søndagen.

– Vi har samarbeidet med Paul Schockemöhle (deleier i Totilas) i et par år nå, med fokus på spranghingstene, men i år ville vi få en fot inn i dressurmiljøet, så da valgte vi den beste -Totilas, sier Brice Elvezi, leder for Group France Elevage til Horse & Hound.

– Totilas er hingsten som satte dressuren på kartet og gjorde at sporten nådde ut til folk utenfor hestesporten også.

Totilas ble berømt med nederlandske Edward Gal i salen, og sammen var de den første ekvipasjen som nådde over 90%. Totilas ble etterhvert solgt til Paul Schockemöhle og Ann-Kathrin Linsenhoff, og fikk en ny rytter i tyske Matthias Rath. Ekvipasjen slo blant annet Charlotte Dujardin og Valegro i Aachen 2014, men et år senere måtte ekvipasjen trekke seg fra EM 2015, og ble etter det pensjonert fra konkurransebanen.